5 tips voor de lay-out van je e-zine of nieuwsbrief.
5 augustus 2012 

5 tips voor de lay-out van je e-zine of nieuwsbrief.

  1. Blijf bij je lay-out en het stramien en pas ook hier je huisstijl! toe. Dat geeft herkenning en bouwt vertrouwen op. Lezers vinden het fijn dat ze weten wat ze kunnen verwachten.
7 tips voor lay-out e-zine
e-zine in huisstijl
  1. Nog geen huisstijl? Neem op zijn minst de kleuren van je logo als uitgangspunt. Zoek je een vormgever of ontwerper die jou kan helpen om alle promotionele materialen op een lijn te krijgen? Ik help je graag! Neem contact met me op.
  2. Gebruik geen achtergrond plaatje. Een (liefst) witte (of lichtgekleurde) achtergrond met een donker lettertype bevordert de leesbaarheid van je tekst.
  3. Een trendy of klassiek lettertype is leuk, maar leesbaarheid van teksten is belangrijker dan uitstraling of huisstijl. Kies uit de fonts Arial, Verdana, Tahoma, Trebuchet MS, Times New Roman, Helvetica. Deze types zijn op iedere computer beschikbaar.
  4. Plaats een foto van jezelf in de mail. Hiermee maak je de mail persoonlijk. Mensen willen graag weten met wie ze te maken hebben. Gebruik hiervoor bij voorkeur geen afgeknipt vakantiekiekje, maar laat een goede foto van jezelf maken door een fotograaf.
  5. Als je zelfgemaakte foto’s gebruikt, let dan op de kwaliteit en uitstraling. Oogt het professioneel? Voegt het wat toe? Een foto zegt meer dan vele woorden!
  6. Pas op met foto’s van het internet halen. De foto kan auteursrechtelijk beschermd zijn en je kunt je er onnodig gezeur mee op de hals halen. Laat je foto’s maken door een fotograaf of koop ze via een fotobank. (Shutterstock, Flickr, Dreamstime, e.d.)

Met welke programma’s kan je een professionele nieuwsbrief maken?

Heb je hulp nodig bij het maken van een professionele e-zine in jouw eigen huisstijl? Neem contact met me op en ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down