arrow_drop_up arrow_drop_down
19 mei 2015 

Betekenis blauwe huisstijl, blauw logo

Kleuren kunnen je stemming bepalen. Je voelt je duidelijk anders bij het dragen van een knallende rode of een verhullende zwarte broek. En let eens op het verschil in hoe je je voelt in een koele blauwe ruimte of in een stralende ruimte met gele muren. Zo heb je ook een totaal andere associatie met een groen, roze of blauwe huisstijl en logo.

Blauw is al van kids af aan mijn lievelingskleur, blauw in alle combinaties en kleurnuances. Ik draag het bijna dagelijks en heb er mijn huisstijlkleur van gemaakt. Toch kan je je lievelingskleur niet zómaar het uitgangspunt maken in de keuze voor je huisstijl. Kleur is namelijk een informatiedrager en we koppelen er met zijn allen waardes aan. (blog: betekenis-van-kleuren) Kleur moet de boodschap op jouw website ondersteunen en bevestigen ipv tegenspreken. Daarom is het belangrijk de juiste kleur voor je logo en huisstijl uit te zoeken! Dat begint met de vraag: ‘Wat wil je overbrengen?’

 

De eigenschappen en associaties van de kleur blauw

Blauw met zijn hoogstaande idealen is betrouwbaar en integer. Het heeft het vermogen om tot de kern te komen en overzicht aan te brengen in ingewikkelde zaken. Blauw is de adviseur met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

  • koel, nuchter, afstand
  • rust, kalm, veilig
  • water, hemel, neutraal
  • betrouwbaar, eerlijk, diplomatiek
  • verstandig, deskundig.
  • autoriteit, verantwoordelijk, zakelijk
  • communicatie

Ik vind dat mijn lievelingskleur ook heel goed mijn huisstijlkleur kan zijn. Blauw staat voor mij voor een gevoel van gelukzaligheid bij het zien van heldere luchten boven besneeuwde bomen en spierwitte pistes. Het is een kleur die hoort bij vrije tijd, van reizen en vrijheid. Blauw communiceert voor mij orde, duidelijk en helderheid en dat wil ik natuurlijk ook bereiken met het maken van huisstijlen.  Blauw in 50 tinten is veelzijdig; van casual tot gekleed. Net zo veelzijdig als de verschillende soorten en concepten in bed & breakfast bedrijven. Geloof me, ik word heel blij van blauw. 🙂 Wat doet blauw met jou?

 

Blauw voor jouw B&B?

Past blauw bij jouw bed & breakfast, locatie of concept of de beleving die jij jouw gasten biedt? Kies dan uit uit de talloze kleurnuances om jouw boodschap te vertellen. Er zijn vele tinten blauw; van zwaar, donker en zakelijk tot heel licht en sprankelend als de lucht.

blauw logo hotel B&B

Blauw als kleur te koud?

Alleen blauw kan snel ‘te koud’ zijn. Combineer het met een warme kleur en voeg deze kleur toe aan je huisstijlkleurenpalet. Ik maak contrast door blauw te combineren met o.a. bruin: een stoere aardse kleur van buiten, bos en bergschoenen.

  • Koele kleur
  • Complementair aan oranje, oranje versterkt dus.
  • Wit op blauw geeft op afstand de beste combinatie voor tekst en mededeling die op afstand gelezen moeten worden.

Een paar bekende ‘blauwe’ bedrijven zijn: de Overheid – KLM – Politie – LinkedIn – Albert Heijn – (vroeger de Postbank)

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle tips omtrent huisstijl(kleuren), schrijf je dan in op de nieuwsbrief. Zie knop rechtsbovenin de sidebar.

 

Meer kleuren

Blauw   Groen   Oranje   Geel   Rood   Wit   Bruin  Zwart

 (mei 2012)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?