Checklist huisstijldragers
1 oktober 2012 

Checklist huisstijldragers

checklist huisstijldragers

Zijn alle huisstijldragers in huisstijl uitgevoerd, of werk je ook nog regelmatig met materialen, documenten, producten die niet uitgevoerd zijn in jouw stijl?

Kloddertje roze hier…. roze ‘logootje’ daar! Een oud logootje op de enveloppen die nog over zijn en wat beursmateriaal uitgevoerd in oude huisstijl.

Als er een huisstijl is gemaakt voor jouw bedrijf is het belangrijk om dit consequent door te voeren in alle communicatie-middelen. De naam met eventueel bijbehorend beeldmerk wordt hierdoor verankerd, mensen zullen het gaan herkennen en er kwaliteits-normen aan koppelen.

Inventariseer welke huisstijldragers jij al inzet. Kijk hierbij naar alle grafische middelen, zoals briefpapier en presentatiemappen. Maar ook naar de digitale middelen zoals website, pdf’s. Het wagenpark, het interieur, de bedrijfskleding, de promotionele artikelen. Zelfs de manier waarop je je telefoontjes beantwoord en de schrijfstijl van je brieven valt onder je huisstijl.

Inconsequent gebruik straalt geen vertrouwen uit! Je doelgroep zou kunnen afhaken als ze hier de nieuwe en ergens anders jouw oude logo, kleuren en lettertypes tegenkomen.

Naast de huisstijlkaart waarop je de kleurnummers, lettertypes en andere huisstijl’regels’ kunt noteren, heb ik een checklist huisstijldragers gemaakt. Je kunt hierop aanklikken welke communicatiemiddelen al in jouw huisstijl zijn uitgevoerd en welke nog niet. De digitale lijst is volledig aanklik- en invulbaar.

Heb je belangstelling voor deze handige gratis checklist huisstijldragers? Vraag hem snel aan, ik stel hem tot eind december 2012 beschikbaar.  

Te laat?

Wil je voortaan geen handige gratis downloads meer missen? Schrijf je dan in op mijn gratis maandelijkse e-zine met huisstijltips.

 

Over de schrijver
Hoe kan je een pdf bewerken?
Door

Hoe kan je een pdf bewerken?

op 5 January 2014

[…] de 'checklist huisstijldragers', als ook de 'huisstijlkaart' is een digitaal te gebruiken document. Invul- en […]

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down