Page content

De kroon op je logo!

article content

De kroon op je logo!

De koning heeft geen kroon, want een kroon moet je verdienen in Nederland. Maar mag je jezelf ook een kroon toe-eigenen?

Met koningsdag op 27 april in het vooruitzicht en de bijbehorende Koningsspelen vrijdag 24 april vroeg ik mij af of ik die kroon zomaar mocht gebruiken. De kroon is immers een onderdeel van de huisstijl van ons koninkrijk. Sinds enkele jaren geven wij het KoningsspelenPakket uit en de kroon staat prominent op alle onderdelen. Wil jij ook aanhaken op Koningsdag met jouw logo? Ik ging op zoek voor jou en ons zelf.

Symboliek en betekenis

De kroon is een herkenbaar teken van macht, een symbool voor soevereiniteit en waardigheid. De kroon van goud, belegd met edelstenen, zou een geleider zijn die de krachten doorgeeft aan de drager.

Gekroonde logo’s

Toch zijn er best veel Nederlandse bedrijven met een kroon in hun logo zonder dat hun naam een directe link heeft met  ‘Koning of Kroon’. Denk bijvoorbeeld aan Ahold, KLM en de Keurslager, maar ook Douwe Egberts, Peijnenburg en de ANWB. Waar komt de kroon in hun logo vandaan en wat willen ze daarmee laten zien? 

kroon in je logo

Predicaat Koninklijk en Hofleverancier

“Het predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. Het symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger. Dit betekent dat de organisatie het predicaat Koninklijk mag toevoegen aan de naam en de Koninklijke Kroon in het logo mag opnemen. In overleg mag soms ook een gestileerde versie van de Koninklijke Kroon in het logo worden opgenomen.” (bron: Het Koninklijk huis)

Het predicaat hofleverancier geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren met daarbij de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Het is niet zo dat deze bedrijven met het predikaat hofleverancier ook daadwerkelijk de leveranciers ‘van het hof’ zijn. Zij kunnen deze eretitel verdienen als ze voldoen aan een aantal strenge eisen. Voor het ontvangen van het predikaat Koninklijk dient je bedrijf minimaal honderd jaar te bestaan en het wordt dan nog alleen bij een jubileum afgegeven. En dan nog bepaalt de koning of hij het predikaat verleent.

Is ons KoningsspelenPakket dan wel ‘koninklijk’?

kroon in logoIk heb echter nergens kunnen terugvinden of het andersom ook geldt: dat je, wanneer je  geen predikaat hebt,ook geen kroon in je logo mag opnemen. Daarom strooi ik in de huisstijl van KoningspelenPakket kwistig met de koninklijke uitstraling van het gouden kroontje met edelstenen. De kroon die de goede krachten moet aantrekken en doorgeven past heel goed bij de missie van ons product. Wereldwijd willen wij zoveel mogelijk Nederlandse kinderen verbinden en blij maken met sport en spel. Bovendien willen we het de leerkrachten het zo gemakkelijk mogelijk maken om dit voor hun schoolkinderen te organiseren.

 

*KoningsspelenPakket gratis downloadbaar sport- en spelcircuit met een heel pakket aan print- en knipvellen voor de basisscholen. Het spaart de leerkrachten
veel tijd voor het verzinnen van een dagvullend programma en het ontwerpen van
de materialen. Niet alleen werken basisscholen wereldwijd met dit gratis Pakket,
ook peuterspeelzalen, naschoolse opvangcentra, zieken- en verzorgingshuizen in
Nederland weten inmiddels hun weg naar het populaire pakket te vinden.
KoningsspelenPakket is een initiatief van Geke Versprille en Linda Thuijs.

 

Wil jij ook een kroon aan je logo of website toevoegen voor de gelegenheid? Ik pas het graag voor je aan! Neem nu contact met mij op.

 

Bronnen

  1. Het Koninklijk huis: predikaat Koninklijk
  2. Wikipedia: lijst met koninklijke bedrijven
  3. Wikipedia: koningskroon

 

Laat een bericht achter!

Comment Section

2 reacties op “De kroon op je logo!Plaats een reactie


*