arrow_drop_up arrow_drop_down
15 oktober 2012 

De symbolische betekenis van de kleur ROOD!

rood marco borsatoRood! Marco Borsato zong er al over;

Vandaag is rood de kleur van jouw lippen, vandaag is rood wat rood hoort te zijn.
Vandaag is rood van rood wit blauw, van heel mijn hart voor jou.”

Rood komt/is weer helemaal in de mode, rood is HOT. Je ziet het terug in het kledingbeeld op straat, maar ook in de interieur inrichting is rood het nieuwe energieke kleuraccent. Je krijgt het in een rode kamer
sneller warm dan in een koel geschilderde blauwe
ruimte. Rood geeft energie en geluk.

Kortom; rood maakt wat in je los, het doet wat met je, positief of negatief.

Rood in je huisstijl; wanneer wel en wanneer niet?

  • Rood staat voor passie, Hartstocht en Liefde; hoge hakken, rode lippen en lingerie, maar ook voor bloed, pijn en agressie, heftige gevoelens dus.
  • Rood neemt de leiding, is veeleisend en direct, energiek, avontuurlijk en dynamisch. De kleur rood straalt kracht uit en zorgt ervoor dat men niet om haar heen kan of haar over het hoofd zal zien.

Coca Cola – Live Positively , Pro Rail (spoor, dynamiek en beweging) en ApartHotelRandwyck

rood logo hotel

 

  • ALARMKLEUR, Rode stoplichtingen, rood gekleurde aanbiedingen. Maar wat dacht je van  rode koortswangen?

Rode Kruis – Paraat. Altijd en overal! (Van oorsprong de omgekeerde Zwitserse vlag.)

rood logo Rode Kruis

rood logo Rode Kruis

Rood is een primaire kleur en complementair aan groenDeze primaire kleur zie je ook veel terug in kinderspeelgoed, omdat dit de eerste kleuren zijn waar kinderen de voorkeur aan geven. (rood, geel, blauw)

Play-Doh – Super Mario Bros – Lego

betekenis rode kleur in huisstijl en logo

rood logo Lego

Primaire kleuren worden ook veel toegepast bij merken die een goedkope uitstraling willen hebben. Denk hierbij aan winkelketens zoals C1000 – Hema – H&M, maar ook airbnb

logo airbnb

rood logo airbnb

 

Kan jouw B&B best een beetje extra rood gebruiken?

Spreek jij jouw gasten op de juiste wijze aan met rood? Of hebben zij meer behoefte aan een wat voorzichtigere benadering?

Natuurlijk zijn er ook nog vele afgeleide kleuren, mengingen met rood, die ieder op zich weer een andere uitstraling hebben. Magenta-rood, Bordeauxrood, Roodbruin, Oranjerood, Signaalrood, Herfstrood of Tomatenrood. Ik adviseer je graag om tot een geschikte huisstijl en logo kleur te komen!

Blauw   Groen   Oranje   Geel   Rood   Wit   Bruin  Zwart

Over de schrijver
Colin

Door

Colin

op 17 June 2016

Kruidvat heeft ook een logo in de kleur rood. Onlangs hebben zij dit logo in een aantal goede manieren verbeterd. Het nieuwe logo staat voor de K van Kruidvat maar deze dient ook als de K van kleine prijzen. Daarbiuj hebben ze de 5 puntjes die in het teken staan geplaatst voor de k van kleiner, wat betekent voor hun: kleinere prijzen. Wij bedrukken weleens producten waaronder strandballen en zonnebrillen en voorheen was het logo vrij breed en hierdoor was het logo soms lastig te bedrukken. Gelukkig hebben ze het logo minder breed gemaakt en kan het wat makkelijker is om op bijvoorbeeld een zonnebril bedrukken. Hopende hiermee wat meer info omtrent het rode logo te hebben gegeven!

Reactie plaatsen

Koekje erbij?