Foto's verkleinen voor je website
2 november 2015 

Foto's verkleinen voor je website

Zorg voor mooie foto’s op je website. Sfeervolle plaatjes van met zorg ingerichte kamers, een gezellig opgemaakte ontbijttafel, de authentieke gevel van je historische pand en de prachtige omgeving bepalen voor een groot deel of jouw websitebezoeker jouw B&B zal boeken. Een aantrekkelijke, verzorgde en professionele je website wordt gezien als een afspiegeling van je gastenverblijf.

Veel en grote foto’s kunnen echter de laadtijd van je website sterk vertragen en wat je niet wilt is dat je websitebezoeker moet wachten tot de volgende pagina of foto zichtbaar is geworden. Ergernis nummer één online is traag ladende pagina’s.

Welk formaat foto kan je het beste gebruiken voor je e-zine of website?

Voor een grote foto ongeveer 800×600 pixels en 200×150 px voor een kleine. De bestandsgrootte die je hiernaast ziet is 250 pixels breed. Sla je foto op in .png, .gif of .jpg. dit wordt door alle browsers ondersteund.

Hoe moet je foto’s verkleinen:

Je verkleint je foto’s in Photoshop > Afbeelding > Afbeeldingsgrootte > Pixels instellen en oplaan voor web – of in Paint > Afbeelding > Formaat wijzigen > Percentages invullen en opslaan.

Foto’s verkleinen kan tegenwoordig ook heel gemakkelijk met gratis online tools. In een handomdraai verklein je je foto’s voor je website. Enkele voorbeelden zijn:

Met welk programma verklein jij je foto’s?

Jouw ervaring met de foto programma’s is een waardevolle aanvulling op dit bericht. Deel het met ons in onderstaand commentaarveld.

 

 

(blog van 25 april 2013)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down