Hoe kom je aan Google recensies voor je Bed & Breakfast
05 januari 2017 
1 min. leestijd

Hoe kom je aan Google recensies voor je Bed & Breakfast

Allereerst wens ik je een heel gelukkig, gezond, succesvol én zichtbaar 2017 toe. Ik hoop dat je bijzondere feestdagen met je dierbaren hebt gevierd en dat je fijne gasten hebt gehad. (Een nieuwjaarscadeautje onderaan dit blog)

Heb je je gasten helemaal in de watten gelegd en ze een onvergetelijk verblijf bezorgd? Heb je alles tot in de puntjes verzorgd? Dan hoor je dat natuurlijk graag van ze. Waarschijnlijk heb je hiervoor een gastenboek klaarliggen waarin ze hun ervaring met jouw gastenverblijf en jouw service kunnen beschrijven. Dit is leuk en waardevol, voor jezelf.

Goede recensies voor je B&B zijn een onmisbare overtuigers

Met een online geschreven beoordeling, een recensie heb je echter een nóg waardevollere troef in handen. Goede recensies zijn voor B&B’s en andere gastenverblijven onmisbare overtuigers voor potentiële gasten. Hoe meer, hoe beter. Volgens een onderzoek van BrightLocal uit 2014 vertrouwt 88% van de ondervraagde consumenten een recensie net zo veel als een persoonlijke aanbeveling. Ze krijgen namelijk bevestigd dat hun keuze voor jou de juiste keuze is. Dit heet ‘social proof’.

 

Vráág gewoon om een recensie!

Maar hoe kom je aan Google recensies voor je Bed & Breakfast? Hoe krijg je je gasten zover dat ze de moeite willen nemen om een recensie voor je te schrijven? > Vraag het hen gewoon! < Als jij uitlegt dat ze je er echt mee helpen, zullen ze graag iets voor je terug willen doen. Maak het ze daarom zo gemakkelijk mogelijk!

  1. Stuur een persoonlijk ‘welkom-thuis’ mailtje waarin je ze vraagt of ze een aanbeveling voor je willen schrijven. Als je een bevestigend antwoord krijgt, reageer met een url naar de betreffende pagina zoals het gastenboek op je website of het recensie gedeelte op Facebook, Google of Zoover.
  2. Voeg een eenvoudig stappenplan toe om te voorkomen dat ze het lastig vinden en afhaken. (zie mijn voorbeeld hieronder)
  3. Beloon ze eventueel met een kleine attentie.

 

Google recensie stappenplan

Recensies op Google zijn heel belangrijk en dragen bij aan de zichtbaarheid van jouw bedrijf in de zoekresultaten! Dit wordt nog door heel veel Bed & Breakfast ondernemers onderschat. Vandaar Mijn nieuwjaarscadeautje voor jou: Een Google recensie stappenplan. Neem de stappen over en stuur die per mail (2) naar jouw gasten. Of stuur gewoon mijn hele boekje mee; downloaden, opslaan en als bijlage met de mail meesturen.

Template not found..

Succes! Veel fijne gasten en goede recensies toegewenst.

Over de schrijver
Ik help Bewuste Bed & Breakfast ondernemers hoe ze de 'go-to' accommodatie voor hun lievelingsgasten worden én blijven. Hoe ze meer boekingen en omzet genereren én toch meer vrije tijd voor zichzelf overhouden. Onafhankelijk van boekingssites en zélfs in het laagseizoen. #future proof #duurzame_marketing_strategie
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down