Maak je eigen logo in 8 stappen
17 april 2012 

Maak je eigen logo in 8 stappen

Wil je je eigen logo maken? Een onprofessioneel logo of huisstijl geeft ook een onprofessionele uitstraling. Met een onprofessionele uitstraling wordt jouw dienst of product onmiddellijk geassocieerd met onprofessionaliteit. Heb je geen budget om een ontwerper in te schakelen en je wilt eerst starten met een logo dat je zelf maakt, houd je dan aan onderstaand stappenplan dat ik voor je heb gemaakt.

  1. Doorloop en beantwoord de briefing om een helder beeld te krijgen van de boodschap die je over wilt brengen. Je eigen logo vertegenwoordigt alles wat je voor je doelgroep betekent, dus hier moet je echt goed over nadenken.
  2. hoe eigen logo makenMaak een woordweb of mindmap en schrijf alles op wat er in je opkomt aan woorden, gedachten, associaties, producten, dienstverlening, gevoel, resultaten van jouw bedrijf. Niets is te gek! Van het ene beeld kom je gemakkelijk tot een volgend.
  3. Maak hierna een moodboard om jouw ideeën, gevoel en missie en visie te uit te beelden. Knip en plak plaatjes uit tijdschriften die passen bij jouw gewenste uitstraling. Dit kun je natuurlijk ook digitaal doen. Ik werk zelf voor dit soort dingen met Pinterest, maar het kan natuurlijk ook in Word of PowerPoint.
  4. Teken en schets een aantal woorden, gedachten, gevoelens en producten.
  5. Maak een keuze uit de schetsen die jouw doel en gewenste uitstraling het dichtst benaderen en jou het meest aanspreken.
  6. Werk dit idee verder uit. Welke kleur, vorm of lettertype ondersteunt jouw keuze?
  7. Digitaliseer het ontwerp. Scan het en maak er een vectorbestand van of laat je daarbij helpen. Hierdoor wordt het ontwerp schaalbaar en kun je het zonder kwaliteitsverlies zowel op een pen als op een luchtballon laten drukken!
  8. Bepaal je huisstijlkleuren. Houd er rekening mee of je het voor drukwerk, printwerk of het scherm wil gebruiken. Kijk daarbij ook naar de betekenis van kleuren.

Wil jij je eigen logo professioneel ontwerpen?

Bovenstaande stappen gaan met zevenmijlslaarzen door het ontwerpproces. Wil jij het echt professioneel aanpakken? Heb jij daarbij wat meer ondersteuning nodig? Doe de online-cursus aan de Huisstijlacademie: ‘Maak je eigen logo’. Met een uitgebreid stappenplan, voorbeelden, sjablonen en online ondersteuning ontwerp je je eigen logo.

Welke kleur kies jij voor je eigen logo?

Ik hoor het graag! Laat het weten in het reactieveld hieronder.

Over de schrijver
Lotte de Weerd
Door

Lotte de Weerd

op 3 June 2018

Hi Linda, ik las net je artikel! Zeer interessant omdat ik mij ook aan het oriënteren ben voor het maken van een eigen logo. Ik wil een strak logo met de kleuren paars en zwart. Succes met je website! groetjes, Lotte

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down