10 Manieren om een infographic in te zetten voor je Bed Breakfast Biz
18 juni 2012 

10 Manieren om een infographic in te zetten voor je Bed Breakfast Biz

Als kind al was ik een echte natuurliefhebber. Ik hou van het geluid van fluitende vogels, tjirpende krekels en kabbelend water. ‘k Ben gefascineerd door de perfectie en schoonheid van planten en wonderlijke schepsels als bomen. En bij het ruiken van bloeiende bloesems, een vochtig bos of pas gemaaid gras lijkt de tijd even stil te staan.

Als ik bij mijn Friese grootouders ‘Pake en Beppe’ was, struinde ik graag langs de Zwette (Sneeker trekvaart) die vlak langs hun boerderij liep, of zocht ik een plekje tussen het riet. En toen ik op 7 jarige leeftijd voor een paar jaar naar een bosrijke omgeving in Duitsland verhuisde, was ik helemaal in mijn element.

Mijn ouders huurden een vaste plek op een camping in het bos, waar we bijna elk weekend doorbrachten. Ik vond het er heerlijk en deed niets liever dan hutten bouwen, in bomen klimmen of spoorzoekertje in het bos.

We maakten dan spannende routekaarten en verstopten ‘schatten’ in holen en bomen. Niet alleen met ‘bij de 3e grote beuk links, volg de varens tot de grote schuine eik’, maar compleet met kleine tekeningen en symboliek. … maar oke, dat had dan niet zozeer met ons vormgevingstalent te maken, het was meer een creatieve oplossing om onbegrip door taalverschil met Duitse vriendjes te voorkomen.

Al hadden we er nog niet zulke ‘grotemensenwoorden’ voor; visueel gemaakte informatie is veel gemakkelijker te begrijpen dan aanwijzingen in de vorm van tekst. Dat snapten wij toen ook al.

Probeer maar eens een ingewikkeld Lego kasteel in elkaar te zetten met de gebruiksaanwijzing in woorden. Het kan het mooiste bouwwerk worden, maar ik wed dat het je niet lukt om geen stukjes over te houden.

wat is een infographic

Toen ik eenmaal zelf kinderen had ontdekte ik de zoekkaarten van Natuurmonumenten. Onmiddellijk zag mezelf weer aan de waterkant zitten, of met een mandje door het bos speurend naar paddestoelen, bosplanten en sporen.

En zo liep ik 30 jaar later met mijn kleintjes door het bos, bewonderden we bermplanten en benoemden heidevogels. En ik… ik stond dan heel even stil, luisterde naar de vogels, snoof de heerlijke lucht naar binnen en rende dan snel achter ze aan om geen plantje te missen!

Informatie visueel gemaakt; Infographic

Een infographic is een enorm populaire en doeltreffende manier om informatie inzichtelijk te maken. Omdat we visueel zijn ingesteld onthouden we beelden beter dan tekst en nemen we de informatie sneller op (scannen) . Dit in de praktijk: zie > infographic-designer <

Infographics worden (net als icoontjes) veel gebruikt in het verkeer en openbaar vervoer en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Maar ook jij kunt het heel goed inzetten voor je bedrijf.

infographic

voorbeeld van : http://www.infographic-designer.nl/portfolio/het-grote-selfie-onderzoek/

10 Manieren om een infographic in te zetten voor jouw B&B’iz

 1. voor het beantwoorden van vragen van je website bezoekers
 2. alle voordelen van jouw accommodatie t.o.v. collega’s
 3. als plattegrond van je landgoed, vakantiehuis of B&B kamer
 4. ‘Zoek- en vind kaarten’ voor kinderen met alle planten en bomen op je perceel of alle dieren op je boerderij. Alle historische elementen in of rondom je pand.
 5. voorwaarden of werkwijze binnen je bedrijf
 6. gebruiksaanwijzing van apparaten in je accommodatie
 7. boekingsprocedure vormgegeven in een infographic
 8. productaanbod: accommodaties, diensten, arrangementen
 9. branche-, product- of streek-, locatie onderzoek (jouw voordeel tov anderen) > Zie voorbeeld Visual.ly <
 10. Of zoals in de  Netflix serie Stay Here  : een infographic als tijdlijn over het ontstaan en bijzondere hoogtepunten van je accommodatie. In dit geval geplakt op een grote voorruit van het pand. Hoe gaaf!?

info icoontjes

5 Voordelen van een infographic  t.o.v. tekst

 1. Het wordt sneller gedeeld op social media
 2. Het onderscheidt je van de berichten van je co(ncu)llega’s
 3. Het versterkt je merk! (mits in huisstijl)
 4. Het is scanbaar en beter te begrijpen en te onthouden
 5. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: Er kan meer informatie op een kleiner formaat worden gedeeld

.

En nu jij

Moeilijk? Welnee joh!

Als je zelf geen grafisch ontwerper bent gebruik je gewoon de kant en klare templates van Canva.  https://www.canva.com/templates/infographics/

 

Meer van dit soort handige direct toepasbare tips?

In het 52 X MEER SUCCES TRAJECT krijg je elke week een handig stappenplan, direct toepasbare tip, een kleine opdracht, fijne inspiratie en feedback op je ‘maak- & schrijfsels’ Bovendien krijg je een jaar lang toegang tot de VIP-club Forum van de B&B’iz community!

infographic voor je B&B

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down