Page content

article content

Logo en Huisstijl Briefing

Je bent je eigen bed en breakfast begonnen, Gefeliciteerd!

Domeinnaam vastgelegd, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel….. Maar nu wil je natuurlijk ook een logo en een huisstijl. Die heb je nodig voor je visitekaartjes, website en eventueel de autobelettering.

‘Even’ laten maken….., zelf een logo maken …., uitgaan van je lievelingskleur en een foto of tekeningetje van het product dat je verkoopt! Klaar toch? Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Wat gaat er aan het maken van een logo en huisstijl vooraf?

Logo en Huisstijl Briefing

  1. Waarom doe je wat je doet, wat drijft je?
  2. Wie ben je, waar sta je voor? Wat wil jij bereiken?
  3. Wat is je boodschap?
  4. Wat heb je voor bedrijf, wat zijn jouw onderscheidende kenmerken? Wat is je concept?
  5. Wat is je stijl? Wat wil je uitstralen
  6. Welke kernwoorden horen er bij jou/jouw bedrijf? 
  7. Wie is jouw lievelingsgast, jouw doelgroep?

Om te voorkomen dat het een mooi plaatje wordt maar je verder de plank misslaat, is deze voorbereiding essentieel om tot een goed logo en een passende huisstijl te komen. Neem daarom goed de tijd om antwoorden op bovenstaande vragen te krijgen, voor jezelf en voor je vormgever. Dit geeft je de gelegenheid om een helder beeld te vormen van de organisatie, de gewenste uitstraling en imago. Bovendien scheelt het onnodig werk (en dus geld) als je deze zaken van te voren goed op een rijtje hebt.

Consistente Uitstraling

Nadat er een huisstijl is gemaakt voor jouw bedrijf is het belangrijk om dit consequent door te voeren in alle communicatie-middelen. De naam met eventueel bijbehorend beeldmerk wordt hierdoor verankerd, mensen zullen het gaan herkennen en er kwaliteitsnormen aan koppelen.

Ben jij als (startende) B&B ondernemer op zoek naar een huisstijl en logo dat bij je past en jouw lievelingsgasten aanspreekt? Of wil je je eigen logo maken maar heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste stijl of kleuren? Neem vrijblijvend contact met me op en we kunnen samen kijken naar de beste oplossing voor jou.

P.s.

Als je huisstijl klaar is wil je natuurlijk ook dat jouw lievelingsgasten je kunnen vinden en je gaan kamers/arrangementen boeken. Download hiervoor de gratis e-boek voor een goede online vindbaarheid: ‘Reisgids met Routekaart’ . Leg de route af die jouw potentiele gasten moeten afleggen om jouw website te vinden. Inschrijven kan je onder deze blog. Succes!

Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Logo en Huisstijl Briefing

Plaats een reactie


*