Logo inspiratie op vakantie
24 oktober 2013 

Logo inspiratie op vakantie

Al loop ik met mijn blote voeten langs het opspattende water van de zee of slenter ik ’s avonds over naar zeelucht ruikende boulevards, ik spot overal om mij heen het mooie werk van collega ontwerpers. Mijn ogen worden als vanzelf naar uithangborden, posters en menukaarten getrokken en ik kan het niet laten om er foto’s van te maken.

Zo fotografeerde ik onderstaande foto’s (zomervakantie 2013) in Italië en plaatste ze op mijn Facebook pagina. Niet helemaal internet vrij dus! Ik nodigde de lezers uit om hetzelfde te doen en mij de foto’s toe te sturen en erbij te schrijven wat ze er mooi aan vinden of wat juist niet en waar de foto was genomen. Aan het einde van de zomer verlootte ik een prijs onder de inzenders!

Logo en Lettertypes, vakantiefoto 5  (uitgelichte afbeelding)
Een zomers logo waarbij de beginletters C & G verwerkt zijn in het beeldmerk van het verrukkelijke Italiaanse ijs!

logo en lettertype4Logo’s en lettertypes, vakantiefoto 4

Mooi beeldmerk van bladnerven die leven en vitaliteit verbeelden.

 

 

 

 

 

 

logo en lettertype 3Logo’s en lettertypes, vakantiefoto 3:

Overal Inspiratie: verschillende typografie in verschillende talen.

Prachtig logo van de Fenix, omrand door zonnestralen/vuur. Volgens de oude legendes zou de fenix in een boom van kruiden zijn nest maken, er verbranden en uit zijn eigen as opnieuw geboren worden.

Het verband met een lounge bar/vis restaurant ontgaat me trouwens enigszins. 🙂

 

 

 

 

 

logo en lettertypeLogo’s en lettertypes, vakantiefoto 2

Een super voorbeeld van het lettertype aanpassen aan de bedrijfsnaam.

Go nuts at COCONUTS!

 

 

 

 

 

 

 

logo en lettertype Logo’s en lettertypes, vakantiefoto 1
VIERkant lettertype voor nr. 41

Hij lijkt op de MetroGothic, maar dat is hem niet. Wellicht is het een bewerkte versie.

Heb jij een idee tot welke familie deze letter behoort? Vertel het me dan in onderstaand commentaarveld, ajb.

 

 

 

 

 

Aan het einde van de vakantie, na het ‘internet dieëet’ is mijn batterij in ieder geval weer opgeladen en zit ik vol inspiratie. Thuisgekomen doe ik mijn Mac aan en stort ik me weer met alle plezier op het maken van logo’s voor mijn klanten!

 

Foto’s van Linda Thuijs, LinnenArt.nl – genomen in Italië, juli 2013 – Geplaatst op de Facebookpagina van LinnenArt

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down