arrow_drop_up arrow_drop_down
20 september 2012 

Logo voor Transverse, kleurenuitleg

Logo Transverse, kleuren en symboliek uitlegTrans verse; verandering door het woord, alomvattend, breed. De coach/counsellor spreekt op uitvaarten, begeleidt mensen in rouw en begeleidt processen in familieverband en organisaties.

Kleurgebruik
Blauw PMS 653 C. Blauw staat voor betrouwbaarheid, communicatie, spreken en luisteren, vertrouwen en overgave, je innerlijke waarheid, innerlijke rust en de ademhaling.

Deze blauw-grijze kleur bevat een deel magenta. De kleur van verandering en transformatie. Niet zichtbaar in de kleur, maar wel aanwezig. Magenta is bij uitstek geschikt voor coaches en bemiddelaars, het is de toegewijde raadgever.

Oranje PMS 021 C. Oranje compenseert het koele blauw met haar warmte. Het is complementair aan blauw en vult dus uitstekend aan. Ze geeft een energie impuls en openheid. Door deze kleur maak je gemakkelijker contact met je gevoel en omgeving en helpt je uit je isolement te raken.

Beeldmerk
Het symbool de spiraal; van binnen naar buiten, wat opgesloten zit komt eruit. Ontwikkeling en groei. Deze prachtige vorm zie je in de natuur terug in de Varen en de Nautilusschelp. Als vorm zie je er ook een luisterend oor in en een sprekende mond. Het symbool omarmt en troost.

Lettertype
Century Gothic, een open type om de openheid en ontvankelijkheid te benadrukken, ronde vormen. Geen poespas, het draait om de cliƫnt.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?