9 tips om je mailinglijst te laten groeien
29 januari 2013 

9 tips om je mailinglijst te laten groeien

Alle experts zeggen het: “The money is in the list”. Zorg er daarom als (internet) ondernemer voor dat je ook daadwerkelijk een ‘list’ hebt waar je uiteindelijk je geld mee kan verdienen. Maar hoe spoor jij jouw  ideale klant aan om zich op jouw e-maillijst in te schrijven zodra hij op jouw website komt?

9 tips om je mailinglijst te laten groeien

1. Zorg er allereerst voor dat je interessant bent voor jouw doelgroep, deel jouw kennis, geef interessante tips waarmee je ze kunt helpen hun bedrijf op te bouwen of bepaalde zaken onder de knie te krijgen. Ze zullen je willen volgen om niets meer te missen en willen zich graag abonneren op jouw e-zine (nieuwsbrief). Hoe kom je aan onderwerpen?
2. Bied hen een gratis kennismakingsproduct aan waar ze echt iets aan hebben en dat ze heel gemakkelijk kunnen aanvragen vanaf jouw website. Dit is een laagdrempelige manier om kennis met je te maken.
3. Maak het jouw website bezoekers zo gemakkelijk mogelijk om het product aan te vragen of zich in te schrijven voor datgene jij aanbiedt. Dit doe je met een inschrijfknop, een opt-in.
4. Stel de inschrijver gerust door duidelijk te vermelden dat men zich heel gemakkelijk weer van jouw lijst kan uitschrijven. Vermijd hiermee de angst voor spam of ‘ergens aan vastzitten’.
5. Vraag zo weinig mogelijk, alleen een naam en een e-mail adres is genoeg.
6. Vermijd de tekst ‘schrijf je hier in’ of ‘inschrijven nieuwsbrief’. Benoem liever het document dat ze direct kunnen downloaden of de voordelen en tips die ze ontvangen.
7. Gebruik een overduidelijke knop voor inschrijving. Een die niet over het hoofd gezien kan worden en waar ze graag op willen klikken.
8. Plaats een aantrekkelijke productfoto bij je optin (bijvoorbeeld zoals onderstaande 3D illustratie)
9. Maak gebruik van een professioneel e-mailsysteem waarmee je alle aanvragen en downloads automatisch kunt laten verlopen. Verspil geen tijd aan telkens dezelfde handeling door de aanvragen handmatig af te handelen.

 

maak je eigen huisstijl en logo

online cursus-Maak-je-eigen-huisstijl-en-logomaak je eigen huisstijl en logo

7 Ideeën voor jouw gratis kennismakingsproduct:

  1. e-book of checklist met tips en voorbeelden
  2. stappenplan met screenshots
  3. video met tips
  4. kortingsbon op een product
  5. gratis (online)consult van een half uurtje
  6. preview van jouw betaalde online cursus of e-book
  7. een template

 

Mijn e-mail lijst is in een jaar tijd verdubbeld sinds ik deze tips zelf in de praktijk breng.

Succes!

 

Heb je hulp nodig bij het maken van een 3D e-book cover, een professionele productfoto, een ontwerp voor een e-book (pdf) of een kortingsbon in jouw huisstijlNeem contact met me op.

Over de schrijver
Maria Simons
Door

Maria Simons

op 29 January 2013

Hoi Linda, You´v got a genius business mind!!! xxxm

Linda
Door

Linda

op 31 January 2013

Hallo Maria, Thanks a lot!!! Wie weet win jij de gratis product illustratie voor op je website. Grtz, Linda

Margo Moonen
Linda
Door

Linda

op 31 January 2013

Hallo Margot, Jaaaaaaaaa…. leuk, ik noteer je op de lijst. Dan ben je nu officieel ingeschreven op de verlotingslijst voor een gratis product illustratie voor op de website. Grtz, Linda

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down