Planten en bloemen als symbool
25 augustus 2015 

Planten en bloemen als symbool

Rode rozen voor iemand van wie je houdt en vergeet-mij-nietjes om altijd aan iemand te denken. Gebruik dus een roos in je huisstijl als je liefde wilt verbeelden en vergeet-mij-nietjes voor een portretfotograaf. De olijftak staat voor vrede en verzoening dus de VN heeft twee olijftakken in zijn logo.

Planten- en bloemeneigenschappen

Een bloem kan groei voorstellen, zuiverheid of schoonheid. Veel schoonheidsinstituten kiezen daarom voor een bloem in hun logo. De geneeskrachtige eigenschappen van bloemen en planten zijn een mooi uitgangspunt voor bedrijven in de zorg. Zaden staan voor plannen en vruchtbaarheid. Denk aan een vruchtbaarheidskliniek.

Planten- en bloemenvormen

Een varen bestaat uit spiralen, die ontvouwt zich letterlijk elk jaar opnieuw: ont-wikkel-ling. Gebruik dit symbool voor opleidingen, persoonlijke ontwikkeling of bedrijfsadvies.

Ontwikkeling en resultaat

symboliek sierui logo

Voor een klant die coach is zocht ik naar een symbool voor haar huisstijl. Zij wil haar klanten helpen om zich te ontwikkelen en ze biedt hen resultaat. De sierui symboliseert dat perfect. De ui geeft ook aan dat een mens uit verschillende lagen bestaat. De bol is een belofte van wat er nog komen gaat en als hij bloeit levert hij zaden als resultaat.

Wat is jouw symbool?

Schrijf het hieronder en inspireer andere lezers!

 

 

(blog: 25 feb 2015)

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down