Video: hoe presenteer je je huisstijl?
20 januari 2015 

Video: hoe presenteer je je huisstijl?

Vorige keer vertelde ik hoe ik mij voorbereid heb op een videopitch. Het moment kwam, dat ik voor de camera zou gaan. Het koude zweet brak me uit, ik zei steeds ‘eh’ en ik moest zeker tien keer mijn tekst opnieuw doen. Gelukkig knippen en plakken de professionals, zodat mijn tekst straks vloeiend overkomt.

Nepplant

Mijn filmpje werd opgenomen in een hoekje van een kantoor, met omaschilderijtjes, een notenhouten kastje en een nepplant op de achtergrond. Dat past zó niet bij mijn uitstraling en is zo niet mijn huisstijl! Ik plukte snel de schilderijtjes van de muur en gaf aan dat ik een zo neutraal mogelijke achtergrond wilde. Ik was als laatste die dag aan de beurt, het werd al donker en ik moest verlicht worden door een paar van de bureaus verzamelde lampjes in plaats van een professionele filmlamp.

Banners en logo’s

Je kunt ervoor kiezen om een banner met je logo op de achtergrond te plaatsen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je logo aan het begin en aan het eind van het filmpje te monteren. Zorg verder voor een witte achtergrond en vermijd elke afleiding. Professionals hebben altijd wel een neutrale achtergrond. Zij bieden ook de mogelijkheid om tekst en logo’s digitaal toe te voegen in de kleur van je huisstijl.

Jouw boodschap

Ga in elk geval niet voor een boekenkast staan. Je denkt misschien dat je dan heel belezen overkomt, maar het staat vooral rommelig en leidt enorm af. Zet geen plant in beeld, tenzij je plantenteler bent. Als coach kun je natuurlijk je praktijkruimte laten zien, maar in een pitch zou ik dat niet doen. Zeg dan heel kort wie je bent en wat je voor je doelgroep kunt betekenen.  Ze moeten naar jou kijken. Jij maakt contact (kijk recht in de camera!) en vertelt je boodschap. Niets meer. Lees vooral ook de 8 tips die Caroline van Wijk geeft voor tekst van je videopitch. Zij heeft overigens deze tekst ook geredigeerd, net zoals zoveel andere blogs op mijn site trouwens.

Wil je in een video je praktijkruimte laten zien, een review geven van een vergaderruimte of heb je een specifiek doel, dan kun je natuurlijk wel op locatie filmen.

Samenvatting

In het kort zijn dit de tips:

  1. Zorg voor een neutrale achtergrond,
  2. goede verlichting,
  3. geschikt apparatuur en
  4. de juiste kennis. Laat het anders door een professional doen.

Ik heb inspirerende mensen ontmoet, ben nieuwe inzichten en ervaringen rijker. Zo reed ik die avond na de opname weer naar huis. Het was een geweldige netwerkdag geworden. Maar het resultaat van het filmpje? Dat gaat binnenkort een keer opnieuw! Op een betere locatie en met professionele apparatuur.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=g4e_kIKNTv8[/youtube]

Over de schrijver
Nynke Lootsma
Door

Nynke Lootsma

op 20 March 2015

Goed artikel! Is er ook ergens een voorbeeld? Zou ik heel graag willen zien. Met vr. groet, Nynke Lootsma

Linda Thuijs-Koopmans
Door

Linda Thuijs-Koopmans

op 20 March 2015

Dankje Nynke! Ik heb speciaal voor jou ;-) het filmpje onder het artikel gezet (totdat er een vervangend filmpje komt). Grtz, Linda

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down