Wat is een huisstijl?
21 december 2015 
3 min. leestijd

Wat is een huisstijl?

Loop geen gasten mis door huisstijlfouten

Kvk-nummer, logootje, website en je kunt beginnen als bed & breakfast ondernemer. Maar daarmee heb je nog geen huisstijl. En een consequent doorgevoerde huisstijl is wel noodzakelijk om serieus genomen te worden. Om professioneel over te komen. Om jouw lievelingsgasten aan te spreken.

 

Een logo maakt nog geen huisstijl!

Wat is een huisstijl eigenlijk?

Maar als een logo niet genoeg is – wat is een huisstijl dan? Een huisstijl vind je terug in alles wat bij je bedrijf hoort; van briefpapier tot autobelettering, van bedrijfskleding en koffiekopjes tot beddegoed, van e-mail tot het opnemen van de telefoon. Zichtbaar, hoorbaar, voelbaar en voor sommige bedrijven zelfs te ruiken en te proeven! Denk maar aan een parfum of een restaurant. Het is het totale concept van alle uitingen van je bedrijf, jouw gastenverblijf.

Door dit stelselmatig en overal in door te voeren bouw je een identiteit op. Hiermee kun je je onderscheiden van je concurrenten en creëer je herkenbaarheid en vertrouwen. Het helpt je om de kernwaarden van je bedrijf zichtbaar te maken en uit te dragen.

 

De visuele huisstijl

Je vindt het op alle bedrukte en geprinte producten:

 

Huisstijl in digitale vorm voor je online zichtbaarheid:

  • proefmonster: je digitale weggever
  • social media
  • website
  • presentaties in PowerPoint of Prezi
  • e-mail (hoe zet je je handtekening onder een e-mail)
  • nieuwsbrief 

 

Wat is een huisstijl buiten je logo?

Dat logo is wel een essentieel onderdeel. Maar wat is een huisstijl meer dan een logo? Het is het lettertype, de kleur, de stijl van illustraties, noem maar op.

  1. het kleurenpalet
  2. de vormen
  3. de opmaak
  4. het lettertype

 

Krijg je een consequent beeld te zien?

Oogt het steeds hetzelfde? Is de stijl duidelijk en herkenbaar? Hiermee bouw je vertrouwen op bij jouw doelgroep, jouw lievelingsgasten.

 

Weet je niet of jouw huisstijl voldoet aan de basisvoorwaarden?

Speciaal voor jou schreef ik hiervoor de gratis huisstijlcheck. In dit document stel ik vragen over een aantal punten waaraan je huisstijl moet voldoen. Je puntenscore bepaalt in hoeverre jij jouw huisstijl al professioneel op orde hebt of welke stappen je zou kunnen zetten om dit te verbeteren. Bijgesloten is ook een handige checklist van je huisstijldragers. Voldoet jouw huisstijl aan de basisvoorwaarden?

 

 

Vraag nu het document aan met onderstaande knop

I.v.m. de doelgroepverandering en huisstijlrestyling is >1000 x gedownloade HuisstijlCheck tijdelijk niet beschikbaar.

Ben je geïnteresseerd in de vernieuwde versie speciaal voor B&B (en vakantiehuizen) ondernemers? Schrijf je dan in voor de Reistas vol huisstijltips. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden.

Klik op de tas >>>

huisstijl voor B&B

Over de schrijver
Ik help Bewuste Bed & Breakfast ondernemers hoe ze de 'go-to' accommodatie voor hun lievelingsgasten worden én blijven. Hoe ze meer boekingen en omzet genereren én toch meer vrije tijd voor zichzelf overhouden. Onafhankelijk van boekingssites en zélfs in het laagseizoen. #future proof #duurzame_marketing_strategie
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down