Wit in je logo en huisstijl
27 februari 2013 

Wit in je logo en huisstijl

zwart-wit logo diesel

Ik blijf nog even in de sfeer van wit. Geïnspireerd door de besneeuwde skipistes van een prachtig Oostenrijks dorpje in de VorArlberg schreef ik het artikel over het belang van witruimtes op je pagina en de voordelen van een zwart-wit logo.

De sneeuw heeft op mij altijd een enorm kalmerende werking. Het is zo lekker rustig aan mijn ogen. Geen overbodige prikkels en om aandacht schreeuwende websites en mail. Een welkome afwisseling na de vele uren die ik dagelijks achter een computerscherm doorbreng.

Waar denk je aan bij wit, waar associeer jij het mee? Als ik aan wit denk ploppen er beelden in mijn hoofd van vers gevallen sneeuw op doorhangende Douglasbomen, maar ook van Engelen en fladderende vredesduiven. Aan Jan des Bouvrie met zijn stijlvolle strakke interieurs. Aan een stralende bruid in een prachtige bruidsjurk en aan smetteloos wit gewassen handdoeken.

Wat doet wit met de uitstraling van een logo en huisstijl?  Los van het feit dat wit de meest ideale achtergrondkleur is voor de beste leesbaarheid, heeft wit meer mooie eigenschappen. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe de ‘kleur‘ wordt toegepast, maar wit maakt het ontwerp helder en krachtig, chique en elegant, maar ook fijn en onschuldig. De kleur om wit heen bepaalt mede de sfeer van wit. Wit op blauw, wit op roodzwart-wit..… En op wit wordt het slechts zichtbaar als het minstens met een dunne lijn omgeven is.

Welke bedrijven maken er veel gebruik van wit en hoe? Voor dit bericht over wit, ging ik op zoek naar witte logo’s. Wit blijkt breed inzetbaar. ik heb niet kunnen ontdekken dat wit heel specifiek in een bepaalde branche wordt toegepast. Je komt het tegen bij Automerken en Bruidsmode, van Begrafenisondernemer tot Kledingmerk, Banken en Zuivelproducenten.

Waar staat de kleur wit voor:

  • zuiverheid en vrede
  • perfectie en hoge eisen stellen
  • eerlijk en puur
  • onschuld en maagdelijkheid
  • ruimte
  • een nieuwe start
  • genezing
  • het Goddelijke
  • leegte, blanco en onbeschreven
  • onpartijdig en geordend

 

Gebruik jij veel wit in je huisstijl en logo? Is dit toevallig of pas je het bewust toe? Wat doet wit met jou? Deel jouw ervaring in het commentaar veld hieronder en ontvang een gratis huisstijl kleurenkaart in je mailbox!

 

Blauw   Groen   Oranje   Geel   Rood   Wit   Bruin  Zwart

Over de schrijver
Ilona
Door

Ilona

op 13 October 2015

Ik gebruik zelf veel wit omdat het rust geeft tegenover de felle kleuren uit mijn logo. Door wit te combineren met felle kleuren krijg je een leuk en speels effect.

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down