arrow_drop_up arrow_drop_down
19 april 2015 

Word zichtbaar met Koningsdag

Je bent een coach en je hebt nog wat ruimte in je praktijk. Je wilt meer leads naar klanten, want je hebt veel te bieden en je zou zoveel meer mensen kunnen helpen. Je bent goed in wat je doet en ja, het is je passie. Bovendien ben je een serieuze ondernemer en daar hoort ook een serieus inkomen bij. Je onafhankelijkheid is belangrijk voor je.

Overdaad aan goede adviezen

Maar de klanten staan niet op je stoep te dringen. Je bent niet zichtbaar. Waar dat aan ligt? Je hebt eigenlijk geen idee. Marketingexperts strijden om het hardst om je te vertellen wat je allemaal voor zichtbaarheid moet doen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Marketing, websites, video’s, dure cursussen, wijze goeroes en massale bijeenkomsten.

Hoe zichtbaar ben jij?

Een klant van mij, ik noem haar Miranda, had een logo, een Facebookaccount en was actief op nog vijf andere social media. Ze had ooit kaartjes laten maken die ze zonde vond om weg te gooien, een folder die haar broer had ontworpen en een website die ze zelf had gemaakt, maar waar ze niets meer aan deed. En te weinig klanten.

Mijn gouden tip

Ze vroeg me om raad en ik zei: doe één ding voor je zichtbaarheid en doe dat goed. Voer het uit tot in de puntjes van je bedrijfsvoering en houd het consequent vol in alles wat je doet. Zorg dat je zichtbaar bent en volg niet de waan van de dag.

KoningsspelenPakket, mijn praktijk voorbeeld:

Ik heb precies hetzelfde gedaan met het KoningsspelenPakket. Dit is een gratis downloadbaar sport- en spelcircuit met spelkaarten en allerlei print- en knipvellen voor de Koningsspelen van basisscholen (dit jaar op vrijdag 24 april). Het feestelijke spelpakket sluit zichtbaar aan op het nationale en oranjegevoel met de kleuren van de vlag en de oranje wimpel. Dat is de huisstijl van ons koningshuis én onze nationale sporters. Let maar op: op 27 april hangt overal de rood-wit-blauwe vlag en kleurt Nederland tot in details oranje. Dit alles draagt bij tot de huisstijl van het feest dat iedereen op zijn eigen wijze viert.

Wat Miranda deed

We ontwikkelden samen haar huisstijl met bijbehorende kleuren, letters en plaatjes en we pasten dat toe op al haar uitingen. Van website tot weggeefkaarten, van visitekaartje tot alle Social Media omslagfoto’s. Van nieuwsbrief tot gratis e-book. Hetzelfde als bij  het KoningsspelenPakket.

Brede huisstijl

De huisstijl van KoningsspelenPakket groeide en werd professioneel. Intussen downloaden Nederlanders overal ter wereld het KoningsspelenPakket, nu voor het derde achtereenvolgende jaar. Met zelfs maar één moment per jaar begint het een zichtbaar merk te worden.

Ook Miranda is nu zichtbaar. Ze heeft inmiddels een volle praktijk op basis van een goede huisstijl op haar website, social media en alle andere uitingen.

Zichtbaar op Koningsdag

Draag jij op Koningsdag ook oranje? Al is het maar een strikje of een oorbel? Dan ben je zichtbaar doe je mee met de huisstijl van die dag.

En je bedrijf? Dat kan ook een landelijk of zelfs een wereldwijd zichtbaar merk worden in één huisstijl. Overal zichtbaar, in alles wat je doet, wat je zegt en waar je dat zegt. Op social media, je website en op papier. Als de professionele bevestiging van jouw bijdrage aan de wereld. Net als Miranda en het Koningsspelenpakket.

Op welke manieren ben jij zichtbaar? Schrijf het hieronder in het reactieveld!

 

 

Filmpje waarin je de materialen en spelletjes van KoningsspelenPakket ziet: placemat, medaille, blikgooien, puzzels:

[youtube]https://youtu.be/-R9nc0Sc8n0[/youtube]

 

 

Misschien vind je dit ook interessant: In 11 stappen van goed idee naar internationaal succes!

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?