Leve de koningin IN JOU  |  Archetype
27 april 2024 
1 min. leestijd

Leve de koningin IN JOU | Archetype

In een van de 12 archetypes uit de Jungiaanse psychologie is de koningin een heerser, leidster, het hart van de natie. Als rolmodel staat ze voor controle, orde en structuur. Voert ze haar rol goed en heeft ze het hart op de juiste plaats, dan leidt ze, zónder te willen heersen en creëert ze welvaart voor iedereen.

Wat doet ze met jou?

Of je nu koningsgezind bent, of het hele theater een geldverslindende poppenkast vindt… Feit is dat het type ‘Koningin’ bij iedereen iets oproept. Een beeld, associatie, gevoel of mening, een herinnering of misschien een heimelijk (onvervuld) verlangen. Dat is ook niet zo raar, want vanaf onze vroegste jeugd komen we haar overal tegen; In sprookjes voor het slapengaan tot op kolossale schilderijen in musea en majestueuze paleizen. Eigenlijk leren we al heel vroeg om een ander op een voetstuk (troon) te zetten… en onszelf daarmee kleiner, minder bijzonder te maken dan we werkelijk zijn.

Hiermee geven we onze werkelijke kracht uit handen plaatsen we het bijzondere buiten ons. We durven ons hoofd niet boven het maaiveld uit te steken omdat we denken dat we niet imposant of uniek genoeg zijn. Want, hoe vaak al hoorde je dit; ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

Maar wat als JIJ zélf de KONINGIN bent?

Als manager en hart van je biz, met een leidende rol in je gezin, buurt, community of de omgeving waar je woont. Waar je door samen te werken met lokale of andere ondernemers elkaar versterkt en gezamenlijk welvaart creëert. Met al je eigen waardigheid en uniciteit. Waar je er bent voor anderen, je klanten, hen begeleidt en de ruimte biedt voor groei. Zodat ook zij in hun mooiste uitvoering impact kunnen maken en een bijdrage leveren.

Sta op Koningin!

Focus je op wie JIJ bent en wat jou anders maakt. Op jouw eigen royale originele bijzondere manier maak je hét verschil in de wereld. Leve de Koningin in jou!


Reactie plaatsen