Met de Billen Bloot tijdens B&B'iz Babbels
28 januari 2022 
in Babbels
2 min. leestijd

Met de Billen Bloot tijdens B&B'iz Babbels

Lancering podcast/video serie 

Online Masterminds en Koffiedate's van twee marketing liefhebbers


Tijdens wekelijkse koffiedate's babbelen we over marketing, persoonlijke & zakelijke ontwikkeling. We geven onze ongezouten mening en delen opgedane inzichten uit boeken, films of gebeurtenissen. 

"Waarom zouden we dit allemaal voor onszelf houden?", vraagt #zijvanhetkasteel aan zij van #bbiz marketing . En zo komt het dat de camera en microfoon tegenwoordig aanstaan tijdens onze gesprekken…… 

🎧 Luister mee met de podcast van de 'BizFriends' Sandra de Greeff en Linda Thuijs. (of bekijk de video broadcast). Best wel persoonlijk, soms hilarisch, maar altijd inspirerend voor de gastenverblijf ondernemer. 


Babbels 1:  vooruit... meteen de knuppel kei-hard in het hoenderhok! 

We starten onze podcast met het zeer gevoelige, maar meest besproken onderwerp van de afgelopen 2 jaar. Het heeft niet alleen voor een hoop ophef, als ook voor heel wat verdeeldheid tussen mensen gezorgd. Wij willen laten zien dat, ondanks dat we hierin soms lijnrecht tegenover elkaar staan, we elkaars mening respecteren en het tussen ons niet tot verdeeldheid heeft geleid.

Hoe een gastenverblijf eigenaar en een marketeer in de Bed & Breakfast branche zichzelf staande hielden tijdens zakelijke Corona shit. 


Met de billen bloot

Sandra kwam met een lijstje met steekwoorden waarop we alleen met ja of nee mochten antwoorden. En ondanks dat we het af en toe graag wilden toelichten hebben we ervoor gekozen om dat niet te doen. Best kwetsbaar, zo met je kaarten op tafel. Wat vinden onze klanten/gasten hiervan? Wat voor effect kan het op onze 'Bizniz' hebben?

JA of NEE?

 • Handenschudden
 • Mondkapje
 • Testen
 • Gevaccineerd
 • Financieel verlies pandemie
 • Staatssteun
 • Pandemie
 • QR-Code
 • Bestaat het virus
 • Vaccinatieplicht
 • Big Brother watching (en 'In Control') 
 • Main stream media
 • Social Credit System

Zo, dat is dan duidelijk! 

Of niet. 

Kunnen we nu overgaan tot het marketing gedeelte.


Onze strategie bij confrontatie met de ‘C-ituatie’ in 2020 

Wat was onze reactie en wat hebben we gedaan vanaf het moment dat we in de 'C-ituatie' terecht kwamen? 

We kwamen beiden meteen in actie! 

Sandra maakte van de nood een deugd. Ze gebruikte de vrijgekomen tijd om bepaalde (marketing) acties aan te pakken, overwon haar schroom  en boorde een nieuwe doelgroep aan. Dit bleek een gouden greep! Ontdek in de podcast wat ze deed.

Ik herschreef een van mijn bestaande trainingen tot 'Content marketing in Crisistijd' en begeleidde verschillende B&B'izzers met het aanpassen van hun concept, content en website. Daarnaast gaf ik regelmatig inspirerende gratis webinars in m'n Bed & Breakfast Marketing Community. Dat voelde als mijn bijdrage om de energie van de leden hoog en positief te houden in moeilijke Lockdown periodes. 


Toekomstverwachting in één zin

Al verschillen onze overtuigingen en staan we heel anders in deze situatie... we zijn er beiden van overtuigd dat het uiteindelijk allemaal goed komt. 

Hele geruststelling, toch? ;)


De hele video of podcast beluisteren ? 

De bizarre 'C-ituatie' en het effect op de marketing van je gastenverblijf… én op jezelf natuurlijk! 


🎞 YOUTUBE Babbels Video Playlist

Babbels intro en Babbels 1🎧 PODCAST KANALEN 

B&B'iz Babbels op Spotify

B&B'iz Babbels op Google Podcast
Reactie plaatsen