De natuur als inspiratiebron voor je huisstijl

Bijna glijd ik uit over een gladde steen. We lopen met ons gezin over een bospad langs een waterval omhoog. Het begon wat rotsachtig en kaal, maar het blijkt een echt elvenpad want al snel wanen we ons in sprookjesland. De vogels fluiten, het water kabbelt, er hangt een heerlijke boslucht en buiten de vogels hoor je niets.

Overal om me heen inspiratie
Terwijl de rest verder klimt, blijf ik even zitten op een omgevallen boomstam, bekleed met zachtgroen sterretjesmos. Het is er magisch.
De symboliek ligt er voor het oprapen: klavertjes in hartvorm, het zuiverende water van de waterval en krachtige bomen die naar de hemel reiken. Achter elke bocht van het kronkelende pad wacht weer een nieuwe verrassing. In mijn verbeelding zie ik een stel lachende bosnimfen langsvliegen.

Strepen en tapijtjes
Op de boomstammen zie ik paddestoelen met streeppatronen en op rotsblokken groeien verschillende mossoorten als prachtig gekleurde tapijtjes. Ik krijg meteen ideeën voor de mooiste patronen en achtergronden op mappen, enveloppen, websites en kaarten om te versturen.

 

 

 

 

 

 

Haal je inspiratie uit de natuur

Denk bijvoorbeeld aan

  1. watergolfjes
  2. mossoorten
  3. bloemen
  4. blaadjes
  5. maar ook kleuren(combinaties)

Patronen teken je in het programma Illustrator.

 

 

 

 

 

 

Waar blijf je nou?

Ik schrik op en hoor roepen: ‘Mam, waar blijf je nou?’ Ik wil nog helemaal niet weg, het liefst blijf ik er nog uren zitten. Snel maak ik nog wat kiekjes en voeg me bij mijn gezin. Het is dat ik mijn kinderen niet kan weerstaan. ‘Kijk mam, wat ik heb gevonden!’ Mijn jongste duwt me een blad in mijn handen met het allerfijnste patroon van nerven.

Van inspiratie tot praktijk

Eenmaal thuis van vakantie bekijk ik mijn foto’s en open het tekenprogramma Illustrator. Ik ga aan de slag met de opgedane inspiratie van de tere nerven van het blad dat mijn jongste vond tot de zachtgroene sterretjes uit het mos.

Voor een klant van mij maak ik als onderdeel van haar huisstijl patronen van blaadjes die ook weer in haar logo terugkomen.

     

 

 

 

 

 

 

Welke patronen zie jij om je heen? Laat het mij weten in het commentaar hieronder.