Van Uniek Concept naar Internationaal Succes
16 september 2019 
4 min. leestijd

Van Uniek Concept naar Internationaal Succes

Het begon te borrelen in mijn hoofd. Dit kon veel groter en ambitieuzer. Enthousiast ging ik aan de slag en voordat we er erg in hadden was dit initiatief een internationaal succes!

Wat eraan vooraf ging:

Koninginnedag werd Koningsdag en de De Cruyff Foundation en Krajicek Foundation organiseerden een Koninklijke sportdag voor alle kinderen op de basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied. Zij riepen ondernemers op om scholen te sponsoren en hen gratis materialen en hulp ter beschikking te stellen om zo de Koningsspelen voor iedereen mogelijk te maken.

Geke van GoedGezien.nl, destijds onderwijzeres op een basisschool, zette een spelletjes-circuit met 15 leuke spellen op haar website. Ze vroeg me of ik er een certificaat bij wilde maken.

 

En de Nederlandse kinderen buiten Nederland en het Caribisch gebied dan?

De offici√ęle Koningsspelen organisatie betrok dit Hollandse feest alleen op alle basisschool kinderen in Nederland en op de Caribische eilanden. Maar alle Nederlandse kinderen in Duitsland, Amerika, Engeland of Zuid Afrika dan? Die vieren toch ook de Kroning van Willem Alexander en Koningsdag?

Als kind van een oud militair woonde ik een paar jaar in een Nederlandse gemeenschap in Duitsland. Ik zat op de Oranjeschool, er was een Holland huis en we vierden er uitgebreid Koninginnedag.

Hoe leuk (en normaal) is het om ook d√≠e kinderen mee te laten doen aan dit culturele en sportieve evenement? ‚ÄėDe Koningsspelen‚Äô hadden hier geen rekening mee gehouden, maar daar zou ik verandering in brengen!

 

Razend populaire medaille

Elk jaar met de avondvierdaagse maakte ik een papieren medaille voor mijn kinderen en versierde die met wat lekkers. Omdat ook andere moeders op school mij om die medaille vroegen, zette ik hem gratis downloadbaar op mijn website. Hij werd zelfs zo populair, dat ook vele andere moeders via internet hun weg naar mijn gratis medaille wisten te vinden.

Déze medaille, de certificaat én een Placemat voor het Koningsontbijt vormden de basis voor het nu heel uitgebreide print- en knipvellen gedeelte van ons Pakket.

 

On a mission!

Het begon te borrelen in mijn hoofd. Dit kon veel groter en ambitieuzer! Ik had de smaak te pakken… 

Ik zocht de e-mail adressen van alle Nederlandse scholen over de hele wereld en maakte een mailing in dezelfde stijl die ik voor de printvellen had gebruikt.

Officieel mag dit niet maar hey, nood breekt wet! (AVG) Hoe zouden deze Nederlandse kinderen op de scholen in het buitenland anders van deze nationale actie weten en van onze gratis producten gebruik kunnen maken?

 1. ik schreef een blogbericht
 2. maakte een huisstijl
 3. draaide een online inschrijfformulier en e-mail in elkaar
 4. maakte een downloadbaar cadeautje voor de scholen die een reactie achterlieten op mijn blog
 5. en legde voor de zekerheid ook maar meteen de domeinnaam koningsspelenpakket.nl vast, ……je weet maar nooit!

 

Het overtrof onze stoutste dromen!

De e-mail ging naar een paar duizend scholen in binnen- en buitenland waarin stond dat ze het pakket via een online centraal punt konden aanvragen.  Wat er daarna gebeurde overtrof onze stoutste dromen! We werden overspoeld door mailtjes en bedankjes en de aanvragen stroomden uit alle windrichtingen binnen, nationaal en internationaal.

Ons Koningsspelenpakket bleek een schot in de roos: het pakket werd binnen een paar dagen bijna 1200 keer aangevraagd!

 

Internationaal succes voor ons eerste Koningsspelenpakket

Nog voordat we ons hadden gebogen over een nieuw pakket, kwamen de eerste aanvragen in januari dat er op volgde (2014) alweer binnen. Dit leek echt serieus te worden! Regeren is vooruitzien en daarom maakte ik snel een website voor ons Koningsspelenpakket aan en legde ook onze naam bij Facebook- en Twitter vast.

Het jaar erop (2014) hebben we een nieuw, maar uitgebreider pakket samengesteld ( spellen, handleiding, scorekaarten, print- en knipvellen). De aanvragen stroomden weer binnen en de hits op onze site telden door! Koningsspelenpakket is in één klap wereldwijd op de kaart gezet en een begrip geworden in basisschool-land.

Het succes van ons pakket ligt in ‚Äėgemak‚Äô en het feit dat we een tijdsprobleem van basisschool leerkrachten oplossen.

 

Grote persoonlijke doelen stellen

In het eerste jaar was mijn persoonlijke doel, om door mijn mail zoveel mogelijk scholen in zoveel mogelijk landen gebruik te laten maken van het Koningsspelenpakket. Dat is gelukt! 

Het jaar erop borrelde het volgende idee omhoog: Meer dan 1,3 miljoen gratis medailles uitdelen aan alle deelnemende kinderen over de hele wereld. Dat is mogelijk met zoveel Nederlandse scholen! Gratis zelfs, met het printvel uit het Koningsspelenpakket. Dat aantal is helaas niet gelukt, maar er zijn tienduizenden kinderen wereldwijd na een sportieve en feestelijke speldag, met een leuke herinnering én onze medaille naar huis gegaan.

 

Stappenplan van Uniek Concept naar Internationaal Succes

Ben je een startende Bed & Breakfast ondernemer? Volg dan dit stappenplan voor een succesvolle start van je gastenverblijf:

 1. Leg onmiddellijk je domeinnaam vast. Voor je het weet is een ander er met jouw idee of naam vandoor.
 2. Registreer je bedrijfsnaam bij de Kamer van Koophandel.
 3. Kies voor je lievelingsgast en wordt de to-go-to expert/accommodatie in je niche.
 4. Laat een logo en huisstijl maken. Heb je haast vanwege een deadline? Zet dan eerst de volgende stappen:
 5. Maak een effectieve website om directe boekingen te genereren in plaats van dat je afhankelijk wordt van boekingswebsites.
 6. Kies voor een e-mailmarketing systeem en start met e-mailmarketing om aan de relatie te werken met bestaande en potenti√ęle gasten.
 7. Maak een gratis weggever die bezoekers op je website kunnen downloaden.
 8.  Start met bloggen!
 9. Implementeer je huisstijl in al je communicatie.
 10. Kies een of meerdere social media platforms uit en maak hier de connectie met potenti√ęle gasten door middel van de juiste communicatie.

Bonustip

Voorkom dat je binnen een jaar bent uitgeblust omdat je teveel ballen in de lucht hebt hoog te houden!

 • Automatiseer terugkomende online handelingen waar mogelijk om jezelf zoveel mogelijk tijd te besparen.

Deze stappen komen allemaal aan de orde in het B&Biz Marketing Programma

 

Jouw succesvolle gastenverblijf concept

Ben je net een Bed & Breakfast gestart (of heb je plannen) maar weet je niet waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken?

Of heb je al een tijdje een gastenverblijf, maar loopt het niet zoals je vanaf het begin voor ogen had?

Neem contact met me op dan overleggen we samen hoe ik je kan helpen om je droom waar te maken.

>>>    CONTACT OPNEMEN  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Updates: 

N.a.v. ons internationale succes heeft de offici√ęle organisatie van Koningsspelen
ook alle andere internationale Nederlandse scholen bij deze dag betrokken en
aanmerking laten komen voor de¬†materialen van de offici√ęle Koningsspelen.

Bovendien vinden ze ons gratis Print- en Knipvellen pakket kennelijk zo’n goed concept
dat ze het nagenoeg compleet hebben nagemaakt en ook gratis beschikbaar gesteld
op hun site. We beschouwen het maar als een groot compliment! ūüėČ

Nadat peuterspeelzalen met ons pakket gingen werken, weten nu ook buitenschoolse opvang,
zieken-en verzorgingshuizen ons gratis Koningsspelen- Pakket te vinden!
Wij hebben daarom ons pakket uitgebreid met binnen- en tafelspelletjes.

Naast het gratis KoningsspelenPakket vind je ook andere leuke themapakketten
op onze website, zoals Schoolkamp, Olympische Spelen, waterspelletjes


2022: 10 jaar nadat we samen KSP zijn gestart, heb ik mijn deelname stopgezet. Ik wil mij volledig focussen op mijn doelgroep en marketing bedrijf. 

Geke, zet KoningsspelenPakket met veel plezier voort. 

Maarten
Door

Maarten

op 31 Mar 2014

Zo zie je dat je van een idee naar een SUPER idee kan groeien, alleen maar door ACTIE te nemen. Gefeliciteerd en succes met de uitwerking van je verdere idee√ęn.

Linda Thuijs-Koopmans
Door

Linda Thuijs-Koopmans

op 31 Mar 2014

Dank je wel Maarten! Zo is dat maar net. En er borrelen nog veel meer idee√ęn in m'n hoofd dus we blijven voorlopig in de ACTIE-modus :-) .

Reactie plaatsen