Meer terugkerende gasten naar je Bed & Breakfast
09 juni 2016 
1 min. leestijd

Meer terugkerende gasten naar je Bed & Breakfast

De meest gestelde vraag van mijn klanten is: Hoe krijg ik meer gasten naar mijn B&B (en hoe zorg ik voor meer terugkerende gasten)?

Er zijn verschillende strategieën die je hiervoor kan en zou moeten inzetten. Ik ga er verschillende met je delen. 

Belevings-routekaarten voor je gasten (video)

  1. Zet verschillende leuke routes uit in de omgeving van jouw #‎BedandBreakfast die op verschillende manieren kunnen worden afgelegd (lopen, fiets, koets, boot, paard).
  2. Leg deze route zelf ook af en maak foto’s onderweg.
  3. Gebruik de foto’s voor het maken van je routekaart.
  4. Maak afspraken met plaatselijke ondernemers langs die routes voor tussenstops en activiteiten zoals horeca, workshops, musea, siertuinen, theehuizen (win-win situatie).
  5. Maak nieuwe arrangementen met de actieve routes en schrijf je bestaande klanten aan.

P.s. Niet alles tegelijk aanbieden natuurlijk, want dan hou je nog wat ijzers in het vuur voor een volgend contactmoment!

Kortingscode

Stuur jouw gasten na afloop van hun bezoek aan jouw B&B een mail met daarin een kortingscode voor een herhaalbezoek aan jouw accommodatie. Bouw urgentie in d.m.v. een beperkte geldigheidsduur van de korting.

Stuur een andere kortingscode mee die ze aan hun vrienden kunnen doorgeven. Als zij erg tevreden zijn over hun bezoek aan jouw B&B, zullen ze je ook met veel plezier en enthousiasme aanbevelen bij hun vrienden.

Maak gebruik van een boekingssysteem waarin de kortingscode direct toe te passen is.

Top op mind

Blijf ‘top of mind’ door aftersales waardoor ze in een volgende gelegenheid ook weer veel sneller voor jou zullen kiezen. Stuur een verjaardags- of feestdagkaartje. Houd ze op de hoogte van allerlei activiteiten bij je in de omgeving. Speel in op hun behoeftes en voorkeuren en bied op basis hiervan speciale arrangementen aan.

Heb jij nog aanvullende tips om meer terugkerende gasten naar je B&B, vakantiehuis of ander gastenverblijf te krijgen? Schrijf ze hieronder in het commentaarveld.

Succes!

Reactie plaatsen