Van altijd volgeboekt naar lege bedden
27 juli 2021 
3 min. leestijd

Van altijd volgeboekt naar lege bedden

Waar ze voorheen altijd volgeboekt zat, kostte het haar door verschillende omstandigheden steeds meer moeite om gasten aan te trekken. Zelfs de luxe faciliteiten in haar B&B waren niet langer dé onderscheidende argumenten om ze in haar accommodatie i.p.v. bij haar ‘B&Buren’ te laten boeken.

‘Op zoek’ naar gasten besteedde ze steeds meer tijd aan social media. Foto’s maken, berichten schrijven… ze deed wat aan haar website en gooide regelmatig een actie in de strijd. Het leverde haar wel een paar boekingen, maar bij lange na niet het gewenste resultaat op.

Niet meer onderscheidend én ook nog geen connectie

Tot overmaat van ramp veranderde ook het type gasten dat boekte. Er was geen klik meer, ze miste ze het contact en de leuke gesprekken… en dat is nou net waar ze zo’n energie van krijgt.

Knap frustrerend als je de afgelopen jaren niet alleen vele uren, maar ook vele euro’s in je bedrijf hebt geïnvesteerd.

En weet je…

 

Ze is écht niet de enige!

De afgelopen paar weken sprak ik meerdere gastenverblijf ondernemers waarvan er al 3 tegen hetzelfde en vergelijkbare problemen aanliepen.

Binnen één gesprek was de een stomverbaasd dat ze ‘de oplossing’ zo over het hoofd had gezien… en dat terwijl het al jaren binnen handbereik lag. Ook de andere twee hadden tot op dat moment geen idee dat ze het nooit zouden vinden als ze bleven aanmodderen op de manier waarop ze het al jaren deden.

Het valt me op dat mensen het soms gewoon even niet meer zien zitten. Niet heel erg vreemd in een tijd als deze. Maar alleen door ermee aan de slag te gaan herpak je jezelf en (her)ontdek je waar je staat en wat je hier te doen heb.

 

Het geheim?

Nosce te ipsum” | Ken jezelf

Alle drie klanten doken de diepte in… en alledrie kwamen ze omhoog met prachtige parels! Die lagen daar al die tijd al op ze te wachten. De onderscheidende eigenschap voor hun B&B’iz concept, instant klaar voor gebruik.

 

Nu jij! Een flinke teug adem, neus dicht en duiken!

We leven in een hele bijzondere tijd, de omstandigheden veranderen voortdurend. Het dwingt ons om ons leven onder de loep te leggen… of we dat nou willen of niet.

Stel jezelf de volgende vragen:

 • wie ben ik?
 • wat doe ik?
 • waarom doe ik dit?
 • hoe voelt het wat en hoe ik dit doe?
 • wil ik dit nog steeds doen?
 • wil ik dit (nog) wel op deze manier doen?

Een laag dieper, bewuster….

 • wat vind ik écht belangrijk in het leven?
 • wat is mijn doel?
 • waarmee maak ik het verschil in deze wereld? Wat draag ik bij?
 • waar wil ik om herinnerd worden als ik hier klaar ben?

 

Jezelf heruitvinden

Schrik niet als je dingen in jezelf ontdekt waar je je voorheen niet van bewust was of die anders zijn geworden dan wat je van jezelf gewend bent… verlangens, talenten, interesses, meningen, gevoelens. Dat is niet alleen bij jou zo… Wereldwijd worden mensen ‘wakker’. Er vindt op vele gebieden een mega bewustzijnsverschuiving…. verruiming plaats.

Laat beperkende overtuigingen los… alles kan en mag. Stijg met je verlangens boven de huidige omstandigheden uit. Kijk verder dan waar nu de grens lijkt te liggen.

 • Hoe zit jouw ideale leven er dan uit?
 • Wat heb je daarvoor nodig?
 • Wie heb je daarvoor nodig? Wie past er bij jou?
 • En wat kan je NU al veranderen?

Misschien moet je jezelf opnieuw uitvinden… je weg zoeken in wie je bent, wat er nu is en kan, waar je naar verlangt en hoe je dat gaat vormgeven. En daar komt de marketing van je bedrijf om de hoek kijken, want dit heeft ook alles te maken met je Positionering & Profilering.

Authenticiteit en dicht bij jezelf blijven was nog nooit zo belangrijk als nu.

✨ Voel, 🥰 Visualiseer en 🙏 Vertrouw!

 

Liever samen diepziel duiken?

Blijf niet gefrustreerd achter je eigen staart aanrennen. Dan sta je over een half jaar NOG waar je nu staat… of erger. Ik denk, kijk en voel graag met je mee. Samen duiken we jouw parels op waarmee jij verder kunt in deze nieuwe wereld.

In september start het B&B’iz Marketing Programma. Hiermee kan je in groepsverband (heeeeel inspirerend) en onder mijn begeleiding de diepte induiken. Je zet dan alle ontdekkingen gedurende 6 maanden om in een duurzame strategie om – geautomatiseerd – potentiële gasten aan te trekken.

 

Geen tijd te verliezen? Niet langer wachten?

Er staan ook deze maand een paar plekken klaar voor 1:1 coaching. Claim jouw sessie voor ze bezet zijn, Dat kan al vanaf een uur!
60 minuten FULL FOCUS op jouw Parels & Positionering, jouw B&B’iz.

Krijg concrete tips, feedback en aanwijzingen waar je DIRECT mee aan de slag kunt.

Spreek je snel!

 

 

 

Reactie plaatsen