Gegarandeerd boekingen zónder Booking dot com
11 september 2021 
3 min. leestijd

Gegarandeerd boekingen zónder Booking dot com

De zekerheid dat gasten boeken, óók als ik niet meer op Booking sta!”,
antwoordde ze toen ik vroeg: “Wat zou je willen dan?”

Het kost me veel te veel provisie en ik baal ervan dat ik zelf geen controle over bepaalde dingen heb. Daarom wil ik er weg. Maar ik kan die omzet nog niet missen en dat maakt me onzeker. Soms lig ik er zelfs wakker van.

Wat heb je daar tot nu toe voor gedaan?

“Ik weet dat ik ‘zichtbaar moet zijn’, want dat zeggen alle marketingmensen… daarom plaats ik foto’s op FB en Insta… En hebben we ook een eigen website.
Maar ik heb geen idee of ik het goed doe, of het wel ‘zo hoort’… weet in ieder geval zeker dat het veel beter kan” (en begint keihard te lachen) “want er komen weinig boekingen op mijn posts.
Mijn man hoef ik het niet te vragen, noemt het Fake-boek maar, hij weet niet eens wat Facebook is!
Het komt dus allemaal op mij neer… naast het runnen van de Bed & Breakfast. Ik lach wel, maar het is ook heel frustrerend!”

Wat denk je dat je nodig hebt?

“Een voorbeeld van hoe ik ‘het’ moet doen zou wel fijn zijn! Iets wat ik steeds opnieuw kan nadoen.”

Waarom heb je een voorbeeld of systeem nodig?
“Omdat ik nu telkens opnieuw het wiel moet uitvinden. Ik ben al niet zo’n held op internet… is niet zo mijn ding. Ben liever met de gasten bezig.
‘t Kost me mega veel tijd en ik heb nog wel meer te doen, snap je? Voel me dan zo opgejaagd…”


Of ik het snap?
Nou en óf! Been there, done that too!

En jij? Snap jij het?
Is het iets dat jij ook herkent in jezelf, in je bedrijf?

Dit is wat jij nodig hebt!

Rust – Geen hapsnap meer, maar precies weten wanneer je wat en hoe moet doen.
Vertrouwen – dat je op deze manier de gewenste resultaten (boekingen, omzet) haalt en daarmee aan je verlangen en levensstandaard kan voldoen. Ook zónder BigBrotherBooking.
Controle – over type gasten, werkwijze, prijzen, regels. Baas in eigen B&B!
Vrije tijd – tijd voor jezelf… om te ontladen en op te laden. Om te genieten van de mooie dingen om je heen, van de mensen van wie je houdt, om dingen te doen waar je blij van wordt. Want dát is waar het in het leven om gaat toch?!

Hoe bereik je dat?

1. Door te bepalen wat en wie écht belangrijk voor je is. Waar liggen je prioriteiten, wat wil je bereiken… voor jezelf maar ook binnen je bedrijf. En dáár op sturen.
Maak een keuze. Kies voor jezelf! NU . Sta op en Pak je leiderschap. Alleen JIJ bepaalt wat en wie goed is voor jou en je bedrijf.

  • ander type gasten?
  • meer vrije tijd?
  • specifieker concept?
  • meer omzet?

2. Maak een plan. Bepaal hoeveel uur je wekelijks maximaal IN & AAN je bedrijf wilt besteden en hoeveel tijd je voor jezelf reserveert. Lukt dat niet direct? Stel het ten doel en werk er stap voor stap naartoe.
3. Maak het jezelf gemakkelijk. Je hoeft het niet alleen te doen; zoek een coach die weet wat jij nodig hebt. Iemand bij wie je je goed voelt, die je vertrouwt.

Als ik dat voor je ben dan kom ik graag met je in gesprek! Ik help je dmv coaching en mijn online marketing programma (speciaal voor gastenverblijf ondernemers), om de door jou gestelde doelen te bereiken.

Neem contact met me op voor een online kennismakingsgesprek of ontdek wat het je collega’s heeft opgeleverd om deze tips in de praktijk te brengen.

P.S.

Verlies niet langer kostbare tijd
Over een paar maanden is ook dit jaar alweer ten einde. En misschien ligt het aan mij hoor… maar ik heb de indruk dat de dagen en de weken nog veel sneller voorbij vliegen dan ‘normaal’.
NU starten is morgen stappen zetten.

P.S. 2
No worries… in het BBIZ Marketing programma krijg je ook voorbeelden, stappenplannen, en alle spiekbriefjes die je nodig hebt om – onafhankelijk van boeking platforms – boekingen en dus omzet te halen.

Reactie plaatsen