Hoe maak je een ADVENTSKALENDER op je WEBSITE??
28 november 2022 
4 min. leestijd

Hoe maak je een ADVENTSKALENDER op je WEBSITE??

“Wow, zo’n Adventskalender is ook leuk om voor mijn gasten te maken.”  | “Je hebt me geïnspireerd." |  "Ik ben er ook mee aan de slag gegaan” |  “Oh, dat wil ik ook! Hoe doe je dat?” 

En ontdek onderaan hoe je voorkomt dat je eenheidsworst levert!

Niet alleen een kindersurprise, maar een super marketingtool!

Herinner je de spannende tijd toen je vroeger de dagen aftelde naar je verjaardag, 5 december of Kerst? In gedachten streepte je bij het slapen-gaan de dagen af naar Le Moment Suprême..  'Het Grote Moment'. Ik weet het ook nog als de dag van gisteren.

Het wachten werd echter pas écht leuk toen ik mijn eerste adventskalender kreeg. Een grote glimmende plaat van karton, met daarop een prachtige Kerstboom, versierd met slingers en lampjes, rode en gouden kerstballen. Onder de ballen met een cijfer bleek een geheim luikje schuil te gaan waarvan ik er elke dag een mocht openen.

's Ochtends wist ik niet hoe snel ik mijn bed uit moest springen... de trap af te rennen om een volgend verrassings-luikje te mogen openen. Rode koontjes van de spanning. En het water liep me al door de mond vóór ik beneden was.

Maar als je denkt dat deze kalenders alleen geschikt zijn als kindersurprises, dan loop je een mega effectieve marketing tool mis.


Voordelen van een adventskalender / aftelkalender

1. Met een aftelkalender kan je heel gemakkelijk extra beleving toepassen in je marketing... Emotie opwekken, nieuwsgierigheid prikkelen. Ook in onze branche heel erg belangrijk. Aftellen naar een evenement, feestdag of een uiterste boekingsdatum.

2. Gebruik het als 'lead magnet', een weggever en kennismakingsproduct voor potentiële gasten/klanten.

 • Jouw potentiële gast zal, over het algemeen, meerdere 'contactmomenten' met je hebben voor ze besluit om bij je te boeken. Hoe vaker ze je ziet, hoe meer kans je hebt om haar vertrouwen te winnen en een verbinding te maken.
 • Voor jou een leuke en creatieve manier voor advertenties of content marketing en erg geschikt om adressen te verzamelen voor je e-mailmarketing.

3. Zet het in als verrassing of bonus voor bestaande gasten

 • Verras bestaande gasten, vergroot klantenbinding en creëer extra boekings-/verkoopmogelijkheden door de 'cadeautjes' af te wisselen met aanbiedingen.


Stappenplan: Hoe maak je een online Adventskalender?

Vanwege de vele enthousiaste reacties op mijn adventskalender (Uhm, oké...  2017 en 2018*  time flies ;) ) deel ik hoe ook jij er zelf een kunt maken.. Met een plugin of met de tools van je website. Of Offline... met een print- en knipvel; cadeau-huijsje.

*I know... hoogste tijd om er zelf óók weer een aan te bieden ;)  Onderaan deze blog vind je een download, een leuke offline versie , cadeau .


Aftelkalender op je website

Het systeem waar ik mee werk zit standaard in mijn IMU Phoenix website, als ‘time released content‘.

Werk jij met WordPress, dan heb jij daar niet zoveel aan.  Maarrr... voor slechts 20 dollar heb je een PLUGIN voor een superleuke Xmas Advent Calendar in cartoon stijl.

Getest en in gebruik genomen door mijn sympathieke BizFriend en Babbels co-host Sandra de Greeff. Zij maakte een Adventskalender voor haar gasten en de website bezoekers van Schloss Möhren.

Haar ervaring en aanwijzingen:

 • Na installatie is de plugin super makkelijk te gebruiken.
 • Full responsive
 • Via instellingen kan je de kalender volledig naar eigen keus inrichten.
 • De icoontjes en style zijn per dag aan te passen.
 • 6 kleuren achtergrond
 • Iedere dag / deurtje kan je apart invullen met tekst, foto’s, download, video of link invullen.
 • Bij inschakeling verschijnt een icoontje rechts op je website. Als je die aanklikt komt de advent kalender te voorschijn.
 • Plaats de shortcode op de pagina of in het blogbericht van je keuze: [xmas-advent-calendar] “


 


Adventskalender in Wordpress; zónder het installeren van een plugin

Zo maak zélf een online adventskalender 

(originele blog van 2 dec. 2017)


 1. Maak een pagina ‘Adventskalender’ aan op je website.
 2. Plaats een tabel met het aantal aftelvakjes dat je nodig hebt.
 3. Plaats in elk vak een foto, vermeld een datum of aftelnummer en link deze naar een cadeaupagina.
 4. Maak de benodigde cadeaupagina’s aan.
 5. Plaats hierop je tekst en een link naar je downloadbare cadeau en of video. Ik upload bestanden naar Dropbox of Google Drive.
 6. Plan het publiceren van deze cadeaupagina in zodat het pas zichtbaar wordt op de juiste dag.
 7. Bepaal of de inhoud zichtbaar mag blijven of slechts beperkt beschikbaar/zichtbaar blijft. Redirect de pagina handmatig op de dag van jouw keuze, naar de pagina van jouw keuze. (Of download een afteller plugin in je WP website. Plaats de afteller onderaan de pagina. (over …. dagen/uur sluit deze pagina)  Zodra de vooraf ingestelde tijd/datum is bereikt wordt de cadeaupagina geredirect naar de Adventskalender.)
 8. Stuur iedere dag een (vooraf ingeplande!) e-mail reminder via je autoresponder met een link naar de Adventskalender of direct naar de cadeaupagina.


Cadeau voor jou Printvel Huijsjes | advent-/aftelkalender • Download het printvel ‘Cadeau huijsje’ met cijfers 1/+10 (gratis, zonder inschrijving!)
 • Print zoveel als je nodig hebt, op stevig papier (minimaal 120 gram)
 • Uitknippen op de aangegeven lijnen, vouwen op stippellijnen.
 • Vul ze met lekkers of een kleine attentie
 • Verras je gasten met deze aftelkalender naar Kerst (op hun kamer, of bij op de ontbijttafel)

Huijsjes in gebruik genomen? Stuur je een foto van het resultaat? Zou ik echt super vinden! 🙂
Enne...... Niet meer origineel?  Iedereen aan de adventskalender? ZO VOORKOM JE EENHEIDSWORST >>>

Spring eruit met een ongegeneerd originele weggever, helemaal 'your way' , zoals niemand anders dat kan. Onvergelijkbaar met je B&Buurvrouw. Maak zo'n verleidelijke journey/klantreis en kennismakingsproduct, dat je website bezoekers onmiddellijk fan van je zijn. Kan je wel raden wat er daarna gebeurt!


Mijn DECEMBER CADEAU 2023 voor jou ligt voor je klaar onder de LINDEboom:

Reactie plaatsen