Foto apps op je smartphone
17 juli 2015 
2 min. leestijd

Foto apps op je smartphone

Nadat ik de afgelopen twee zomer‚Äôs opvallende ‚ÄėVakantie Logo‚Äôs en Lettertypes‚Äė fotografeerde had ik deze zomerstop (naast heerlijk vakantie vieren! :-)) een ander doel: leren fotograferen en fotobewerken met mijn iPhone.

Het is mijn plan om voortaan zoveel mogelijk met zelfgemaakte foto’s te werken. Hierdoor ondersteunen mijn foto’s mijn verhaal en werkt het beeldmateriaal mee aan een authentieke uitstraling en consistente huisstijl.

Foto apps op je smartphone

Er zijn ontzettend veel leuke foto bewerk apps om tekst in mooie lettertypes toe te voegen of de foto’s in een frame te zetten. Ik gebruik hiervoor

  1. Over: toevoegen van tekst en plaatjes op je foto
  2. PicsArt: honderden fotobewerkingstools, aanpasbare filters en effecten, tekst-, sticker- en beeldoverlays, collagemaker,  teken- en schildertool met lagen, penselen (voor iPhone en iPad)
  3. Retype: prachtige typografie toevoegen
  4. ¬†VSCOcam: leg een¬†mooi filter over je foto heen om een bepaalde sfeer te cre√ęren
  5. of doe iets geks met LoryStripes of Matter: transformeer gewone foto’s tot kunstwerkjes with 3-D objecten, strepen en linten.

Beeldbank in huisstijl

Maak het beeldmateriaal voor je blog, social media posts of andere visual meteen in huisstijl. Dit draagt bij aan de consequente uitstraling van jouw stijl! Hoe?

  • Fotografeer in een bepaalde stijl, thema of vanuit een bepaalde hoek.
  • Snij je foto‚Äôs in een vorm: langwerpig, vierkant, rond of afgeronde hoeken.
  • Gebruik altijd dezelfde een filter¬†voor een bepaalde sfeer in je foto‚Äôs.
  • Pas op¬†met¬†het toevoegen van overbodige clipart, tenzij het een onderdeel van je ontwerp is!¬†¬†De tekeningetjes doen al snel afbreuk aan je foto‚Äôs, leiden af van je boodschap en geven een¬†onprofessionele uitstraling!
foto's voor je huisstijl huisstijl bed en breakfast lindathuijs.nl foto
lindathuijs.nl foto vriendschap linda thuijs - vogelhuisje linda thuijs - smile

Je eigen foto’s maken

Wil je ook je eigen foto’s maken, maar heb je wat inspiratie nodig? Een leuke starterscursus om op een andere manier te leren kijken is de gratis cursus #anderskijken 6-daagse van Else Kramer. Zij schreef ook: Tips voor toffe vakantiefoto’s. Daarnaast geeft ze een uitgebreidere fotocursus voor je smartphone. (Deze heb ik overigens zelf (nog) niet gevolgd.)

Fijne Zomer!

Waar je ook bent en wat je ook doet, ik wens je in ieder geval een heerlijke nazomer toe! Ik oefen nog even lekker verder en probeer alle filters en letters uit. :-)

 

Met welke apps bewerk jij je foto’s op je smartphone? Schrijf jouw ervaring met leuke apps het in onderstaand commentaarveld.

Reactie plaatsen