Jouw zoektocht is waardevolle content voor je doelgroep
21 november 2021 
2 min. leestijd

Jouw zoektocht is waardevolle content voor je doelgroep

Ze ziet het niet meer zitten...

Een klant tijdens een 1:1 call... Het is haar allemaal teveel geworden. De langdurige ‘C-ituatie’ en de verscherpte maatregelen hebben haar volledig op scherp gezet. Haar zenuwen zijn gespannen en ze weet niet meer of ze voor- of achteruit moet bewegen. Stilstaan of er dwars tegenin gaan. Ze is nog wel zichtbaar op social media, maar ze heeft er veel moeite mee om rustig te blijven en zich positief te profileren. 

Een andere klant stuurde een bericht dat ze het even niet meer ziet zitten. Alles voelt zwaar en stroperig. Waar ze haar volgers altijd enthousiast wist te inspireren met omgevings video’s en heerlijke recepten, lijkt haar inspiratie volledig uitgeput. Het vallen van de blaadjes en het donkere winterseizoen in het verschiet doen niet veel goed aan haar stemming. Ze twijfelt aan zichzelf en of dit nog wel is wat ze leuk vindt om te doen. 

En dan is er nog mijn business maatje, ondernemer in hart en nieren. Zo druk met de verhuizing van haar bedrijf dat ze al weken geen tijd heeft (maakt) voor haar klanten en voor zichzelf. Ze weet dat het belangrijk is om ‘in the picture’ te blijven, maar kan het even niet opbrengen. “Waar moet ik het over hebben? Wat heeft een ander aan mijn stress?”


En zo zijn er nog meer ik zie het bij heel veel mensen om me heen gebeuren. Sterker nog... ik heb er het afgelopen jaar zelf ook flink mee geworsteld. (mijn val in de rabbitholes)

In deze bizarre tijd waar emoties hoger pieken dan het kwik in de thermometer is het best een uitdaging om je niet te verliezen in de dingen (informatie, meningen en omstandigheden) om je heen. Hoe meer de buitenwereld vat op je krijgt, hoe meer je wegdrijft van je kern. En juist in deze bizarre tijd is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. 


RUST is een belangrijke bedrijfsstrategie 

Soms moet je gewoon een stapje terug doen. Tijd voor jezelf nemen en je overgeven aan het donker en de traagheid. De donkere wintertijd komt als geroepen, want die drijft ons letterlijk en figuurlijk naar binnen. Loop er niet voor weg, maar luister naar jezelf. ‘Go with the flow’ en geef je over aan dit natuurlijke proces. 


En wat betreft die inspiratie? 

Zonder verbinding met jezelf kan je geen verbinding maken met een ander. Logisch dat je dan geen inspiratie hebt voor video’s en leuke hartveroverende berichten. 

Neem de tijd en zoek de connectie met jezelf. Ik vind mezelf altijd terug in de natuur, maar misschien helpt het jou om je hoofd leeg te maken door te sporten, naar muziek te luisteren, te mediteren of je huis schoon te maken. In deze rust, leegte en connectie krijgen inzichten en ideeën de kans om zich te laten zien. Duik er eens diep in en schrijf op wat je tegenkomt. 


Jouw ontdekkingsreis is goud waard!

Deel jouw zoektocht of ontdekkingsreis, maar vooral hoe je eruit bent gekomen, wat het je heeft opgeleverd...

De waarde van deze content zit'em in de herkenning voor anderen en kan daarmee een enorm verbindend verhaal 💝 zijn met je fans en gasten!
Reactie plaatsen