Uitstraling en Huisstijl op je website
26 februari 2018 
1 min. leestijd

Uitstraling en Huisstijl op je website

Heb jij dat ook, dat als je zelf iets hebt gemaakt dat je er daarna vol trots uren naar kunt gaan staan kijken? De gesausde muren van je appartement, je zelf-gemaakte schilderij aan de muur, maar ook het eigenhandig in elkaar getimmerde tafeltje voor de gastenkamer! Ze vervullen je van trots en het lijkt wel of hoe langer je er naar kijkt, hoe mooier het wordt. :)

Zo gaat dat ook met je¬†website. Hoe meer moeite je er voor hebt gedaan, hoe trotser je op het resultaat bent. Zo werkt dat psychologisch. Maar wat voor jou een ‚Äėonline kunststuk‚Äô is geworden, kan voor je websitebezoeker wel een doorn in het oog zijn. Zij mist de emotie die bij jou¬†vrijkomt na het leveren van die topprestatie!

Je hebt maar 3 seconden om haar te overtuigen!

Binnen 3 seconden bepaalt je bezoeker of je website in de smaak valt, of niet. Of je site het waard is om de volgende paar seconden aan te besteden. En dat gaat niet eens bewust.

De stijl, uitstraling en het beeldmateriaal zeggen meer dan 1000 woorden

Denk er goed over na waarom je voor die ene foto kiest, die ene kleur en de positie van tekst en beeld. Het is er niet alleen voor ‚Äėhet mooie plaatje‚Äô, maar heeft allemaal een functie. Het √©√©n ondersteunt, verklaart en bevestigt het ander. Tenminste‚Ķ als je het goed doet ;) .

Zodra het elkaar gaat tegenspreken, inconsequent en verwarrend is geeft dat een ‚Äėnegatief kijk advies‚Äô aan de hersenen van je bezoeker. Zij zal besluiten dat ze haar schaarse tijd wel beter kan besteden dan op jouw site te blijven rondhangen.

Beoordeling van je website

  • Is je website modern en eigentijds of ziet het er allemaal heel erg gedateerd uit? Een gedateerde website geeft direct een onprofessionele uitstraling en wordt onherroepelijk met je B&B geassocieerd!
  • Ondersteunen je huisstijl kleuren het gekozen concept?
  • Wordt de kleuren consequent toegepast of schep je verwarring en onduidelijkheid?
  • Straalt je website rust uit of springen de schreeuwende¬† elementen op je af?
  • Raken de foto‚Äôs de bezoekers in hun gevoel of gaan ze nadenken over de prijs/kwaliteit verhouding?

De juiste stijl

Spreek je websitebezoeker en lievelingsgast aan met de juiste stijl, uitstraling en beeldmateriaal en voorkom hiermee dat ze binnen een paar seconden naar je buren vertrekt!‚Ä®‚Ä®Kan je wel wat hulp gebruiken bij ‚Äď of wil je feedback¬†op de uitstraling en stijl op je website?

  >>> BOEK DIRECT 1:1 coachingsessie 

 

 

Reactie plaatsen