Huisstijl in Kerststijl
10 december 2017 
4 min. leestijd

Huisstijl in Kerststijl

Je huisstijl ondersteunt en geeft uitdrukking aan je concept. Letters, kleuren en fotostijl, kleding, interieur en je ‘tone of voice’ in je communicatie, de afbeeldingen op social media, maar ook je flyer en visitekaartje. Dit zijn allemaal vormen om uitdrukking te geven aan wie jij bent en wat je over je bedrijf wilt vertellen.

Zien je (potentiële) gasten steeds hetzelfde beeld van jou en je accommodatie, dan zullen ze je steeds beter herkennen en herinneren. Consequentie wekt vertrouwen. Je verankert hiermee het beeld, je bedrijf en boodschap in hun geheugen.

Voeg kerstbeleving toe aan je huisstijl

facebook omslagfoto pimpenToch kan je best een beetje spelen met je huisstijl, zolang je trouw blijft aan je eigen stijl en uitstraling. Met een paar toevoegingen breng je het kerstgevoel over en help je je websitebezoekers in de kerststemming te komen (en gemakkelijker te boeken). Maar ook kan je een speciale kerst-huisstijl-lijn maken voor andere presentatievormen. In mijn kerstlijn is magenta/goud mijn hoofd huisstijl kleur  en gebruik ik illustraties van het rendier, de boompjes en sterren. Normaal gesproken gebruik overal mijn vogeltje en huisjes in jeansblauw.

Neem een voorbeeld aan de grote merken

starbucks kerstGrote merken als Coca Cola, Starbucks en Douglas zijn sterren in het aanspreken van de emotie. Zij spelen in op ons gevoel en de (kerst)beleving. En wie kent niet de kersttruck en -blikjes van Coca Cola?

Starbucks heeft inmiddels een traditie van gemaakt van de ‘Red Cups’. Elk jaar kijken de fans uit naar de lancering van de kerstuitvoering van de beroemde kerstbekers.

Parfumerie Douglas spreekt de kerstbeleving ook op alle fronten aan. Rond de feestdagen zie je alle communicatie aangepast aan een chique kerststijl, maar wel volledig trouw aan haar huisstijl(kleur). Offline en online presentatie. Ze zijn beroemd om hun prachtige manier van inpakken en hiermee van elk geschenk een ‘uitpak beleving’ te maken.

Jouw aangepaste Kerst huisstijl

Heb je een stoer concept met een stoere stijl of heb je een heel chique ingerichte B&B? Pas ook je kerst huisstijl en versiering daar op aan. Maak gebruik van stoere natuurlijke materialen, foto’s, papier als je dat anders ook doet. Of kies voor classy decoratie, materiaal en stijl als dat bij je concept en huisstijl hoort. Maar verras je website bezoekers en gasten door ook je correspondentie en andere uitingen in een aangepaste kerststijl te presenteren. Online en offline.B&B cadeautje

  • je logo in goud of met kerstmuts
  • opgemaakte mail en/of e-mail handtekening
  • offertes en facturen
  • homepage website
  • omslagfoto’s en posts op social media
  • cadeautjes en zelfs het inpakpapier (zie ook adventskalender maken)
  • deurhangers (niet storen)
  • printmateriaal voor kinderen (kleurplaten)
  • geprinte lijstje of weekprogramma’s op de kamers
  • welkom- of wifikaartje op de kamer

 

Knutsel- decoratiepakket in kerst huisstijl

huisstijl kerst vlaggetjesIk heb als voorbeeld een printbaar ontbijtsetje in gouden kerststijl gemaakt. Het kleurenpalet met kerst elementen heeft een feestelijke uitstraling. We associeren goud, zilver en rood met kerst.

Behoort gezinnen met kleine kinderen tot jouw doelgroep en/of lievelingsgasten? Bied ze dan als verrassing eens een knutselpakket in jouw (kerst) huisstijl aan. Een ontbijtset met geprinte placemats, eierdopjes, waxinelicht– en, bekerwikkels en gezellige mini-slingers. De kinderen (of jijzelf 😉 ) kunnen ze met wat knip en plakwerk zelf in elkaar zetten.

Ontwerp ze zelf, ingekleurd met jouw (kerst)huisstijlkleur of als kleurplaat. Ben je minder creatief of heb je er geen tijd voor? Download dan onderstaand gouden kerst ontbijtset. Het is mijn kerstcadeautje aan jou.

Kerst ontbijtset downloaden en printen (gratis)

kerst eierdopjes

1. (deze kerstactie is verlopenDownload de print- en knipvellen placemat, eierdopjes & servetringen en de waxinelichtjes houders en sla ze op in je computer.
2. De placemat print je op 80 of 90 grams A3 formaat papier.
3. Print de eierdopjes op minimaal 160 grams A4 papier.
4. Voor de waxinelichtjes plak de stroken om een glazen potje. Voor een veilige kindvriendelijke versie koop je vuurvrije waxinelampjes op batterijen.
5. Benodigdheden: schaar, plakband en een rolletje fijn touw voor de mini-slingers.

 


Te laat? Kerstactie verlopen? Snel naar 2018!

In 2017 maakte ik een online Adventskalender met elke dag een cadeau

En dit krijg jij in 2018 : 

Download Printable Advent/Aftelkalender en Stappenplan online Advent/Aftelkalenderkerst huisstijl cocktailvlaggetjes kerst huisstijl waxinelicht wikkels


 

 

 

 

 

Reactie plaatsen